Skocz do zawartości

Radio Pioneer DEH-P88RS + problem ze wzmacniaczem

DEH-P88RS wzmaczniacz ACC

• Nie możesz odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 aeron

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 21:42

Zmieniłem niedawno jednostke sterującą z Alpine CDA-9847R na DEH-P88RS.
Wszystko ładnie pięknie ślicznie, ale w sumie mam 2 problemy - 1 większy, 2 - mniejszy.
Większy to taki, że w momencie kiedy mam kluczyk na pozycji ACC odpala mi się radio, podświetlenie itd. natomiast nie załącza wogole zewnetrzny wzmacniacz - dopiero przekręcenie pozycji na ON powoduje załaczenie wzmacniacza. Uniemozliwia to odsłuch bez właczonego silnika - na Alpine dało sie to ogarnać bez problemu.

2 problem to taki, że po wyłaczeniu radia - wyciagnieciu kluczyka i ponownym właczeniu radio nie startuje mi ost utworu płytki tylko przechodzi automatycznie w Demo Mode, trzeba manualnie właczyć płytę samemu, od poczatku niestety - tutaj prawdopodobnie wystarczy wyłączyć tryb Demo.

Siedzę i studiuje instrukcje juz chyba 2 godzinę i szczerze mowiac nie wiem co moze byc tego przyczyną - dodam, że akumulator prawie nowka, wiec tutaj powinien problem być wyeliminowany.

#2 powalla

• SCA Team
  • 3520 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 21:48

Zamień żółty z czerwonym w kostce isso .
złośliwy i niedobry ...masz sprawę ... idź do dobrego ...moderatora ;)

#3 aeron

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 21:50

który problem to rozwiąze - w sensie podtrzymywania napięcia do radia i zapamiętywanie ustawień ? Dziwne bo np wszystkie ustawienia audio zostaja w pamięci ? Szczerze mowiac chce zeby mi radyjko startowało dopiero po kluczyku a nie po naciskaniu przycisku.

#4 wasylwek

Passive troll & company

• Użytkownik
  • 2086 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 21:56

Wyświetl postUżytkownik aeron dnia 20 styczeń 2012 - 21:42 napisał

Większy to taki, że w momencie kiedy mam kluczyk na pozycji ACC odpala mi się radio, podświetlenie itd. natomiast nie załącza wogole zewnetrzny wzmacniacz - dopiero przekręcenie pozycji na ON powoduje załaczenie wzmacniacza. Uniemozliwia to odsłuch bez właczonego silnika
powałka ...czuwa
co do cytatu ...myślę, że mogłes pomylić power po stacyjce i po np. światłach, w stacyjce masz 2 czasem 3 pozycje
Najlepiej podaj model samochodu
Zaprawdę powiadam wam ...

Tylko krowa nie zmienia poglądów.

#5 aeron

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 22:44

almera n16

#6 powalla

• SCA Team
  • 3520 postów

Napisano 20 styczeń 2012 - 22:48

Słuchaj do POPRAWNEGO podłączenia radia potrzebujesz 3 kabelków , czyli masę , plus po stacyjce i plus stały ...teraz dołóż tylko jakiś miernik lub żaróweczkę z 2 kabelkami i po bólu .
złośliwy i niedobry ...masz sprawę ... idź do dobrego ...moderatora ;)

#7 aeron

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 03 luty 2012 - 14:02

problem mam dalej - musze odpalać auto żeby słuchać zestawu przedniego - co smieszniejsze -> Podpiąłem 2 wzmacniacz + skrzynie on się załącza i gra, a zestaw przedni pod wzmakiem dopiero po właczeniu silnika -> Power na wzmacniaczu świeci się na pozycji ACC ale sygnał tak jakby nie dochodzi do RCA(dźwiekowy) bo remote śmiga.
Sprawdzałem na 2 parach RCA. Jakies ustawienie w radiu o którym nie wiem ?

#8 waski

Nieobecny

• Użytkownik
  • 4343 postów

Napisano 03 luty 2012 - 14:08

A skąd bierzesz sygnał "remote" dla tego wzmacniacza?

#9 COBER

COBER

• Użytkownik
  • 1044 postów

Napisano 03 luty 2012 - 14:46

pewnie z kostki samochodowej- na to wychodzi
STOP -> LOOK -> LISTEN -> XTANT
Team Supremo

#10 aeron

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 03 luty 2012 - 16:11

z kostki samochodowej, ale remote dochodzi do obu wzmacniaczy, tzn power na obu się świeci, gra tylko ten od subwoofera :> Remote z tego samego miejsca. (To na pozycji ACC, na pozycji ON i odpaleniu silnika kontrolka power na obu się świeci i oba graja.

#11 waski

Nieobecny

• Użytkownik
  • 4343 postów

Napisano 03 luty 2012 - 16:53

Odepnij remote od tego wzmacniacza i na krótko zepnij jego zasilanie +12V z wejściem remote. Zobacz czy to coś zmieni. Jeśli zadziała - to cos masz sknocone z instalacją.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!