Użytkownik Hellsin dnia 15 styczeń 2012 - 22:14 napisał
Peugeot 206 by Ancymon
Napisano 15 styczeń 2012 - 22:47
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.
Napisano 15 styczeń 2012 - 23:11
Napisano 16 styczeń 2012 - 08:47
Stanec - samochód zmienię zapewne po wakacjach, przynajmniej tak planuję, ale zostaje w rodzinie więc można w niego inwestować (i dlatego nie chcę w audio dłużej dłubać, bo sporo jest w samochodzie do zrobienia - całe zawieszenie np. dostał po tyłku i teraz to wychodzi).
Napisano 19 styczeń 2012 - 13:29
dziś zacznę konwertować swoje "flaki" do AL (Apple Lossless) i tak uzbrojony przybędę na spota, bo mam dwie osoby które twierdzą, że flac jest gorszy od audio CD. Głównie będą to utwory stąd(swoją drogą polecam portal, niedawno powstał. Tworzą go moi znajomi, jest rzetelnie i profesjonalnie):
http://hd-opinie.pl/...2l-hd-demo.html
Zobaczymy co przyniosą ślepe testy
Napisano 19 styczeń 2012 - 13:57
PIONEER AVIC X1BT/CD-IB100II
Napisano 19 styczeń 2012 - 14:06
Napisano 19 styczeń 2012 - 14:21
Ja myślałem o czymś takim, ale póki co poprawiam system, a nie źródło. http://forum.mp3stor...ipoda-5g-video/
Muszę jeszcze poczytać o tym applowskim formacie bezstratnym, czy rzeczywiście jest bezstratny, bo znając Apple(uwielbiam Iphony i np. MacBooki Pro, ale np.OSX to zuuooo wcielone) to różnie może być ;)
Kepke_23 - no własnie, kupiłem sobie ładne etui na CD, ale codzienne korzystanie z płyt audio (nawet przy zmieniarce na 10CD) jest po prostu niewygodne i mam dosyć... Dlatego szukam rozwiązań alternatywnych(co nie zmienia faktu, że S634 i tak chcę mieć w bagażniku). Oryginalne CD i tak będą jeździły w aucie, więc jak mi się zachce najwyższej jakości (choć często nie jestem w stanie odróżnić porządnego mp3 od audio CD) to będę słuchał płyt, które i tak kupuję z szacunku do autora i dla samego kolekcjonowania
W przypadku mp3 najważniejszy jest sam plik tj. jak został (i z czego) zripowany. Jeśli ktoś zrobił to poprawnie, to już przy 320kbps jest bardzo dobrze.
Niedowiarkom polecam przekonać się na własne uszy(ślepy test, wykonywany samemu): http://forum.mp3stor...abx-w-foobarze/
Napisano 19 styczeń 2012 - 14:37
Użytkownik ancymon dnia 19 styczeń 2012 - 14:21 napisał
bo nawet są różnice w ori CD vs ori CD ... smutne, lecz prawdziwe ...
Napisano 19 styczeń 2012 - 14:43
Denerwuje mnie to, że jestem często wyszydzany za słuchanie mp3, mimo iż większość szyderców nigdy nawet nie porównało tego samego utworu z audio cd i dobrze zripowanego mp3, że o flac nie wspomnę nawet. Za to jak tylko usłyszą "ślepy test" od razu znikają z dyskusji
I jeszcze mała aktualizacja - za tydzień dojdzie też adapter do sterowania z kierownicy (mam oryginalnie, ale nie miałem adaptera do Alpine) także już w ogóle będzie super wygodnie
Napisano 24 styczeń 2012 - 16:29
W skrócie - czy zmiana rodzaju ipoda może mieć wpływ na dźwięk?
Niby podłączałem telefon(powinien grać lepiej) na zmianę z ipodem, ale nie udało mi się usłyszeć różnicy (choć i odsłuch kiepski, bo nie jestem zadowolony z tego jak gra mój system w ogóle. Na dniach zmiana radia na 9833R).
Napisano 24 styczeń 2012 - 22:54
Użytkownik ancymon dnia 24 styczeń 2012 - 16:29 napisał
wydaje mi się że radio używa ipod-a na podobnej zasadzie jak USB jako pamięć. Ja mam kilka Ipod-ów (Ipod classic, Ipod video, Ipod nano) a takze IPhone-a (3GS) i nie słyszę żadnej róznicy w dżwięku po zmianach ipod-ów
PIONEER AVIC X1BT/CD-IB100II
Napisano 25 styczeń 2012 - 11:08
Napisano 25 styczeń 2012 - 13:25
Napisano 25 styczeń 2012 - 15:43
Gdyby nie sprawy z ipodem i fakt, że mam adapter etc. zapewne spróbowałbym innej bajki np. 88RS czy lepszego niż 8531 Kenwooda (do czego na pewno wrócę w moich podróżach i przygodach z ca).
Nie chciałbym (choć wiem, że to możliwe) żeby skończyło się na odpuszczeniu ipoda, bo to po prostu codzienna wygoda. Dużo jeżdżę, dużo stoję w korkach, zależy mi na wygodzie. Nie mam też tak rozbudowanej biblioteki CD(głównie przez itunes), żeby słuchać cały czas oryginalnych płyt, a wyszukiwanie po listach, które mam też w telefonie i na komputerze jest b. wygodne. Dźwięk dobrych mp3 w 320kbps z Kenia 8531 był wystarczający, a obecnie ripuję wszystkie oryginalne płyty do flac/Apple Lossless i trochę tego będę miał, a te dla mnie brzmią już naprawdę dobrze i praktycznie nie do odróżnienia od oryginału (mam płyty i pliki, można posłuchać, ja nie mam super słuchu).
Napisano 25 styczeń 2012 - 17:56
pozdro
m
Hamerit Team Reaktywacja
Napisano 02 luty 2012 - 22:35
Panowie, czy mając taką zwrotkę w piecu:
Jestem w stanie pociąć pasmo dla samych wooferów?
Kombinuję z bi-ampem i myślę co by Z300S2VX zostawić na woofery, a Z100C2 dać na górę przez oryginalną zwrotkę. Subwoofer z radia (9833R)/pieca. Da się to tak zrobić?
Ewentualnie jakie mam inne wyjście oprócz robienia zwrotek dla całego zestawu i aktywki? Coś mi Radek wspominał o wycinaniu ze zwrotek filtrów czy coś, ale jak zwykle nieogarnięty, nie zapamiętałem.
ok, już wszystko wiem ;) wyciągniemy zwrotkę dla wooferów ;)
Napisano 02 luty 2012 - 23:05
Napisano 12 luty 2012 - 20:42

na STP będzie jeszcze warstwa maty z filcem. Ostatnie to tylko przymiarka.
pierwszy raz zrywałem maty, mam nadzieję że ostatni
do spota powinniśmy się wyrobić z graniem i zabudową bagażnika, zobaczymy.
Są już panele z Zielonki ;) także blachujemy/matujemy drzwi, pianka pod boczek i zobaczymy jak to wpłynie na UP6i ;)
Napisano 12 luty 2012 - 20:57
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych