Jako że często mam pytania i zaśmiecam off topicami cudze tematy, postanowiłem założyć swój (miałem założyć "po skończeniu", ale jak patrzę po Was, to stwierdzam że nie ma czegoś takiego jak "koniec" ;) ).
Krótka historia Puga:
Pacjent to Pug 206 S16 z 1999r. Początkowo miała być wydmuszka do startów w pojeżdżawach (i w kilku nawet pojechałem np. Rally Służewiec, Marywilska 44), ale z czasem plany się zmieniły i auto stało się codziennym środkiem transportu.
W związku z tym, musiało zacząć wydawać z siebie dźwięki inne niż ryk wydechu.
Na pierwszy ogień poszło wygłuszenie drzwi (Dobry Ton w Lublinie) + Kenwood BT40U + El Comp 6 + Autotek A4150.
W międzyczasie doszła beznadziejna skrzynka BR Clariona (niski model, nie pamiętam cyferek) ;)
Tak "grało" przez dłuższy czas, aż nadarzyła się okazja wyprzedaży sprzętu u znajomego i stałem się (szczęśliwym) posiadaczem zestawu DLS UP36i (UP6i + UP2.5i + UP1i) jak również głośnika niskotonowego DLS-W610
Dodatkowo doszły coaxy na tył (póki co odłączone i zapewne będą włączane tylko na prośbę pasażerów/do testó) w postaci DLS P225 Classic i cały komplet okablowania.
Ten moment zapoczątkował zarówno natychmiastową budowę jak i pisanie planów na przyszłość.
Zacząłem przeglądać forum i wspólnie z kolegą z klubu 206 (Kloch, jest też tu na forum) zaczęliśmy działać. Moja rola to w większości czytanie, podawanie narzędzi i proste prace typu przeciągnięcie kabli.
Na początek puściliśmy kable, zamontowaliśmy woofery, dogłuszyliśmy tylne boczki i przestrzeń nad wydechem.
Kloch robi 80% roboty.
Zrobione są też słupki (u jednego z forumowiczów, zapewne poznacie u kogo po efekcie końcowym ;) ), fotki poniżej.
W tej chwili w aucie jest:
radio: Kenwood KDC-W8531
głośniki:
przód:
woofery: DLS UP6i
mid: DLS UP2.5i
tweet: DLS UP1i
tył:
coaxy: DLS Performance 225
sub: DLS W610 (chwilowo poza autem, czeka na skrzynkę i piecyk)
piece:
przód: ZAPCO Z300S2VX
tył: QUADRAL A250x
okablowanie:
prąd: grube i czerwone ;)
sygnałówki: 2xDLS CA50 (jedne uszkodzone, nie wiem gdzie i jak, jeszcze będę sprawdzał) + 1x jakieś Hollywood (pozostałości po Dobrym Tonie i poprzednim zestawie)
głośnikowe: jakieś DLS (dostałem razem z głośnikami) + jakieś Monster Cable płaskie (też dostałem z głośnikami)
Plany na najbliższą przyszłość:
Na pierwszy ogień skrzynka i piec dla suba, potem zabudowa całości (dostosuję do skrzynki, którą zrobi jeden z forumowiczów, ten sam co słupki ;) ).
W międzyczasie chciałbym poprawić drzwi tj. dorobić (na wzór staneca) panele z aluminium i wygłuszyć lepszymi matami (tych nie potrafię do końca rozpoznać, a kiedy je robili nie miałem o tym pojęcia).
Dojdą też dystanse, bo w tej chwili woofery siedzą na oryginalnych plastikowych mocowaniach.
Dalej będzie zmiana radia + proc, a potem pomyślimy...
W sobotę dopiero odebrałem słupki, także póki co wszystko jest podłączone na łapu-capu, ale słychać potencjał.
W porównaniu do poprzedniego zestawu... nie ma porównania ;)
Być może w tym tygodniu emil pomoże mi z wstępnym strojeniem ;)
Kilka fotek sprzętu i montażu wrzucam poniżej, więcej dodam jak odzyskam aparat.

Zmiany będę opisywał na bieżąco, z góry dzięki za konstruktywną krytykę