Głośniczek dotarł do mnie w takim stanie

Od razu zabrałem się za rozbiórkę

Przyczyna "dziwnych odgłosów"

I w sumie wystarczyłoby przykleić to zawieszenie w odpowiednim miejscu i złożyć głośnik ale…
…początkowo zmartwił mnie stan kosza a dokładnie odpadanie chromu

Te "kawałki" były wszędzie, nawet i tu

Decyzja zapadła, rozkładamy

W trakcie rozbiórki przypomniałem sobie też o innym głośniku który czekał cierpliwie w kolejce na naprawę, pomyślałem że w sumie warto by było zrobić coś "nowego" więc zabrałem się za bardziej dokładne rozkładanie

jak widać cewka cała

Przymiarka do "nowego" kosza
jednego dolnego zawieszenia
dwóch 
Cewka z membraną a właściwie na
przymiarka i dopasowanie

Wszystko pięknie ale kosz 12' nie pasuje do układu magnetycznego od Jackson'a 15' więc trzeba wywiercić nowe otwory a żeby zrobić to dokładnie przydałby się szablon

Kolejną sprawą było pozbycie się rdzy z dolnego nabiegunnika, kąpiel w fosolu zdała egzamin przy okazji otwory wentylujące zostały rozwiercone z 3mm do 4mm i ogratowane (z dwóch stron) poprawią chłodzenie i wygląd

Pasowałoby to wszystko teraz złożyć
Układ magnetyczny został wycentrowany dzięki tulei wykonanej z teflonu (mieszanki)

Jak widać udało się

Po woli wszystko zaczęło się składać i coś tam przypominać

Nawet został zamontowany już odświeżony kosz

Kolejne dopasowywanie
i kolejne 
"Już niedługo, coraz bliżej…
…za pół roku"

Przymiarka krążka przeciw pyłowego (kopułki)
oraz zerwanie pierwszej warstwy membrany w miejscu przyklejenia kopułki
w ten sposób będę pewniejszy że klej będzie się miał czego złapać i trzymać Kolejny etap to przystosowanie głośnika do zabawy z papierem ściernym

Skończone
miałem już wprawę, przed malowaniem wyczyściłem cały kosz i starałem się zlikwidować ostre krawędzie i niedoróbki Czas na klejenie
Jedno dolne zawieszenie
drugie dolne zawieszenie 
górne zawieszenie

i wyszło mi coś takiego

z yakuzą 15'

Pacjent żyje i ma się dobrze więc przeszczep się udał