Skocz do zawartości

Wtyczka RJ45 - podlaczenie telefonu

• Nie możesz odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 zydek

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 październik 2011 - 20:30

Witam!
W swoim aucie posiadam taką oto wtyczkę RJ-45:
Dołączona grafika
Jest ona wyprowadzona z radia Audio 20 CD (mercedesowski). Stąd rodzi się pytanie, co mogę do tego podłączyć? :zawstydzony: W sensie jakim sposobem podłączyć do tego telefon, żeby móc się cieszyć zestawem głośnomówiącym. Mikrofon także jest już podłączony.
Z tego co mi wiadomo, poprzedni właściciel miał do tego podłączoną stację dokującą Nokii ale jej nie dostałem :zakrecony:, a w internecie nie mogę takiej znaleźć

#2 TomoMadej

• Użytkownik
  • 1564 postów

Napisano 25 październik 2011 - 20:55

Nie wiem, na jakiej zasadzie to działa, ale X lat temu miałem Siemensa SL45i i on w stacji dokującej miał taką wtyczkę, były również w sprzedaży przewód bezpośredni wpinany w telefon i zakończony rj45. Niektóre Nokie też można tak podłączyć przez rj45.
Opel Vectra A 91' 1.7D
### Piszę poprawnie po polsku. ### You should remember, idiots blow speakers, not low power. ###

#3 zydek

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 październik 2011 - 21:06

Ale z tego co widzę na allegro, to są tylko kable serwisowe i nie jestem pewien czy to zdało by egzamin?

#4 batonx

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 03 listopad 2011 - 16:32

Przykładowo w 203 jest możliwość podpięcia telefonu do radioodtwarzaczy z rodziny Audio* po optyku, który z poziomu konsoli ma wspomniane złącze. Opcji jest wiele. Może być stacja dokująca lub oryginalny aparat Nokia dla Merca. Zależnie od opcji wyposażenia. Sporo wątków na ten temat znajdziesz na forach dedykowanych tej marce. Wystarczy poszukać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!