REKLAMA
:)
|

Oszustaczek, co robić?
Napisano 11 październik 2011 - 16:25
Co radzicie zrobić? Policja coś tu wskóra?
Napisano 11 październik 2011 - 16:50
słucham muzy przez sluchawki
Napisano 11 październik 2011 - 16:53
Wydam 150zł na paliwo, okaże się, że nikogo nie ma w domu i co mi z tego? Albo, że nie ma kasy ani telefonu, dostanie łomot i na tym się skończy?ja bym się tam przejechal pozyczyl auto od kumpla na gazik i go : ) z ziomkami zrobić sobie wycieczke : ) ja już tak jechałem w spawie allegro , paczka zaraz się znalazła .
Napisano 11 październik 2011 - 20:21
Zapomnialbym - warto by bylo skontaktowac sie z BIG czy BIK juz nie pamietam - oni uwielbiaja takie akcje umieszczajac takiego delikwenta w krajowym rejestrze oszustow, mataczy i zadluzonych - co za tym idzie sam sie domysl.
Napisano 11 październik 2011 - 20:39
allegro na 1000zl, do tej pory oplacam komornika zeby ściągnał pieniadze od oszuta, zaplacilem komornikowi juz prawie 200zl i dalej nic

Napisano 11 październik 2011 - 20:51
złóż skargę na tego komornikaJa chcialem tylko powiedziec ze w moim przypadku policja nic nie pomogla, prawie 3 lata temu zostalem oszukany przez
allegro na 1000zl, do tej pory oplacam komornika zeby ściągnał pieniadze od oszuta, zaplacilem komornikowi juz prawie 200zl i dalej nic

Napisano 11 październik 2011 - 20:59

Alpine CDA-9835R / Rockford Fosgate Power 551X / Mission TM025C1 + AMA BL160 / RE Audio RE12D4 [CL]
Napisano 11 październik 2011 - 21:02
Zapomnialbym - warto by bylo skontaktowac sie z BIG czy BIK juz nie pamietam - oni uwielbiaja takie akcje umieszczajac takiego delikwenta w krajowym rejestrze oszustow, mataczy i zadluzonych - co za tym idzie sam sie domysl.
kolego, zacznijmy od tego, iż mylisz BIK - Biuro informacji kredytowej, z KRD - Krajowy rejestr długów.
To, po pierwsze.
Po drugie, zgodnie z naszym prawem, osoba fizyczna może wpisać inną osobę fizyczną do tej bazy, tylko na podstawie wyroku sądu. Na dodatek musisz podpisać umowę z KRD, założyć sobie u nich konto itd. Jeśli natomiast przysłowiowy "deal" nastąpił między firmami, wtedy zupełnie inaczej podchodzi się do tematu.
NIE MA TAK LEKKO ZE WSZELKIMI WPISAMI INNYCH DO RÓŻNYCH BAZ.
To, że np. bank może Cie wpisać za 2 PLN do KRD, nie oznacza, że Ty możesz od tak wpisać bank za 2 PLN.