Skocz do zawartości

Galant vel Daimos

619 odpowiedzi w tym temacie

#41 Sinoff

• Użytkownik
  • 1011 postów

Napisano 01 lipiec 2011 - 18:54

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 30 czerwiec 2011 - 22:26 napisał

Nie sa to jakies mega duze dziury.. Poza tym jest tam kilka warstw maty.
Otwory rewizyjne są duże i kilkukrotna warstwa maty tak będzie pracować.

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 01 lipiec 2011 - 09:53 napisał

A tak BTW ciekawe ilu z Was by uslyszalo brak wzmocnien w miejscu najbardziej oddalonym od glosnika ? W ogole jeszcze sie zdziwicie :)
Ja dość wyraźnie usłyszałem po zakryciu blachą otworów rewizyjnych już w poprzednim aucie, na jednych blacha i mata, drugie drzwi blach nie miały ani wzmocnień pod mata, a otwory rewizyjne mam mniejsze niż Ty w swoich drzwiach. Jeśli chcesz odsłuchy porównawcze robić, to jedne drzwi z blachą, drugie z samą matą. Twoje drzwi kopać pewnie będą ale czy na miarę możliwości głośników? Raczej nie.

#42 Woolly24

!!XTANT TEAM!!

• Użytkownik
  • 1298 postów

Napisano 01 lipiec 2011 - 20:46

Koniecznie daj blachę, różnicę da się bardzo łatwo odczuć. Ja na alu dałem jeszcze matę Mata bardzo twarda lecz i bardzo ciężka, świetnie sprawdza się na wzmocnienia miejsc łatwo wpadających w wibracje.
cdx-c90r /// xdp-4000 /// Sony Xes-s2 /// Focal KRX3 /// Infinity kappa perfect 6.1 /// 2 x Xtant 603 /// Phase Aliante 10si /// Xtant 301A

#43 mastah22

• SCA Team
  • 4957 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 08:38

To chyba zelezy od auta, w seju z blacha czy bez bylo tak kulawo ze rece opadaly :D

Co Ci zalezy przynitowac paski blachy, moze byc przeciez ocynk, nie musi byc alu :)

#44 ruby1986

Sound Quality

• Użytkownik
  • 1494 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 11:05

Się czepiacie braku tej blachy.
U mnie też otwory są pozamykane tylko dynamitem i jakoś nie narzekam.
Kto słuchał mojego Fordopierda ten wie jak "drzwi grają".
Poza tym, kleiłem drzwi pod okiem Szymona, swego czasu bladego pojęcia nie miałem jak mam to ogarnąć żeby było ok, ale bardziej doświadczony kolega dał mi takie, a nie inne wskazówki i wsio jak dla mnie jest ok.

#45 Ache

Sex Smoke and Alcohol Rulezzz :D

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 18:01

Oj Panowie.. Wpadl mi do glowy inny pomysl, ale blach przy ciegnach tak czy tak nie bedzie :) Wzmocnienia sa na okolo glosnika, bo tam jest to najbardziej potrzebne. Mam tylko jeden problem.. Przy niektoych kawalkach bas tak napierd**a, ze szyby/mechanizmy od szyb graja :/ Z gory uprzedzam, ze jak ktos powie ze to przez brak blachy przy ciegnach to znajde i odstrzele..

Wyświetl postUżytkownik nalepv dnia 01 lipiec 2011 - 14:25 napisał

Też mam galanta tylko w sedanie i mam pytanie z tego co widzę przód pod tapicerką będzie grał chyba że się mylę ?Jak nie to pokaż jak to rozwiązałeś bo na razie też nie mam czasu na rzeźbę

Wszystko bedzie na 99% pod tapicerka :)

Wyświetl postUżytkownik Sinoff dnia 01 lipiec 2011 - 18:54 napisał

Ja dość wyraźnie usłyszałem po zakryciu blachą otworów rewizyjnych już w poprzednim aucie

Placebo.. Zrobilbym taki slepy test i podejrzewam, ze jakby ktos "slyszal" roznice, to bylby to czysty przypadek (50/50 % szans na trafienie :wink: )

Wpowiedzialbym sie jeszcze dobitniej, ale nie chce nikomu burzyc teorii na temat roboty drzwi :)

I nie spinajcie sie chopcy !
Nie jestem ignorantem.. Jestem przeciw głupocie i stereotypom :)

#46 Hellsin

Hell's kitchen

• Użytkownik
  • 3991 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 19:25

burz teorię, czego się boisz - jeśli podołasz :D
!!! Oldschool rules !!! Kraina ciągłych zmian ... The true power of SQL ;)

#47 Sinoff

• Użytkownik
  • 1011 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 19:49

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 02 lipiec 2011 - 18:01 napisał

Placebo.. Zrobilbym taki slepy test i podejrzewam, ze jakby ktos "slyszal" roznice, to bylby to czysty przypadek (50/50 % szans na trafienie :wink: )

Wpowiedzialbym sie jeszcze dobitniej, ale nie chce nikomu burzyc teorii na temat roboty drzwi :)

Placebo i teoria powiadasz? Ok, niech i tak będzie, w końcu to Ty najczęściej będziesz słuchał efektów własnej pracy wiec rób wedle własnego uznania.

#48 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 20:16

Otoz to :) Ale pewnie na jakims wiekszym spocie bedziecie mieli okazje posluchac i wtedy ocenimy wszyscy razem :wink:

#49 leonsr60

• Użytkownik
  • 792 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 21:05

przykladowo u kolegi nie dawno robilem drzwi w golfie 3 i w jednych nie dawalismy blachy bo nam braklo, i po zlozeniu boczkow dalo sie odczuc zdecydowana roznice na korzysc basu w drzwiach z blacha. my dalismy podwojna blache z mikrofalowki bo innej nie bylo pod reka :rotfl:

#50 Hellsin

Hell's kitchen

• Użytkownik
  • 3991 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 21:23

Wyświetl postUżytkownik leonsr60 dnia 02 lipiec 2011 - 21:05 napisał

my dalismy podwojna blache z mikrofalowki bo innej nie bylo pod reka :rotfl:

ja kiedyś dałem blachę z obudowy komputera co by zamontować sobie centralkę od czujników :D
!!! Oldschool rules !!! Kraina ciągłych zmian ... The true power of SQL ;)

#51 leonsr60

• Użytkownik
  • 792 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 22:44

i widzisz jak sie ma wyobraznie to prawie z byle mozna cos zrobic :) tylko trzeba co nieco podumac nad tym co sie robi :wink:

#52 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 23 lipiec 2011 - 11:47

Wyświetl postUżytkownik leonsr60 dnia 02 lipiec 2011 - 22:44 napisał

i widzisz jak sie ma wyobraznie to prawie z byle mozna cos zrobic :) tylko trzeba co nieco podumac nad tym co sie robi :wink:

Doskonale o tym wiem :) W Magdzie kombinowalem lepsze rzeczy..

Pewnie wiekszosc z Was nie uwierzy w to co teraz napisze, ale jedne drzwi sa wytlumione bez blach i "dobrze daja" (te od kierowcy, poprzednie zdjecia), drzwi pasazera sa gole ino dalem pod glosnik blache nierdzewke 5mm i slychac ewidetnie wiecej kopa od strony pasazera siedzac na miejscu kierowcy.. Nawet moj brat to uslyszal :) Czasowki zostaly piec i wszystko zostalo, tylko "podlozylem" blache zamiast ori plastiku..

Oto efekty moich ciezkich i mozolnych prac. Idzie meeeega powoli, ale ostatnio nie mam czasu nawet dobrze sie wysr*c :zakrecony:

Załączone pliki

#53 Sinsemillaa

Spec od psucia

• Użytkownik
  • 996 postów

Napisano 23 lipiec 2011 - 15:39

Powiem ci, że ja ostatnio u siebie odkleiłem maty z otworów i woofery znacznie lepiej klepały, ale nie miały już takiego zejścia, więc to całkiem prawdopodobne.
Brax kończy się tam, gdzie zaczyna STX...

#54 mastah22

• SCA Team
  • 4957 postów

Napisano 23 lipiec 2011 - 19:47

Bo to phase, wiele wybaczaja i nie trzeba sie chyba najwyrazniej przykladac :D

#55 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 24 lipiec 2011 - 11:10

Wyświetl postUżytkownik Sinsemillaa dnia 23 lipiec 2011 - 15:39 napisał

Powiem ci, że ja ostatnio u siebie odkleiłem maty z otworów i woofery znacznie lepiej klepały, ale nie miały już takiego zejścia, więc to całkiem prawdopodobne.

Na moje oko to dzieki sztywnosci "panelu" a nie odkrytym otworom :) Jak kiedys w koncu zamkne te wrota, to sie okaze co daje takiego kopa. Ale zanim do tego dojdzie jeszcze wiele wody w Wisle uplynie :P

Wyświetl postUżytkownik mastah22 dnia 23 lipiec 2011 - 19:47 napisał

Bo to phase, wiele wybaczaja i nie trzeba sie chyba najwyrazniej przykladac :D

A czy ja sie nie przykladam ? Idzie mega mozolnie, bo czasu zero.. Moze jestem jakis ulomny, ale wywiercenie 4 dziur fi6 i 4 dziur fi3 w blasze nierdzewnej gr.5mm i oszlifowanie tego zajelo mi 3h z przerwami na lyk piwa\pare buchow.. Najgorsze jest to, ze tylko te 3h miolem w tym tygodniu :( Kurva 6 wiertel spalilem zanim obczailem co i jak :P

Boczek zaczalem w robocie powoli oklejac, bo akurat byla chwila i sprzet na miejscu :)

#56 mastah22

• SCA Team
  • 4957 postów

Napisano 24 lipiec 2011 - 15:30

Cytat

Kurva 6 wiertel spalilem zanim obczailem co i jak :P
Bo nalezy uzywac wierteł kobaltowych i 6 spalonych Twoich wyszło drozej niz 1 kobaltowe plus dobry preparat do gwintowania typu "trebor". Nierdzewka jest niewdzieczna wiec trzeba do tego odpowiednio podejsc.

#57 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 24 lipiec 2011 - 21:46

Nie mialem innych niz zwykle HSS na garazu.. Troche sie napierd***lem ale warto bylo. Jeszcze druga blacha zostala to juz bede wiedzial jak ogarnac :)

#58 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:29

Cos tam sie ruszylo :) Drzwi "troche" przerobione na pancerne :P Jeszcze oczywiscie daleko do konca, ale juz jest coraz lepiej. Na razie woofery graja z Fujitsu 3000M i dostaja po 30 W. Jezdze bez suba i naprawde jest kop i bas z tych drzwi :D Jestem jak na razie w 99% zadowolony. Pokombinowalem troche z instalacja (dodatkowe masy, wymiana kabli) i mam na załaczonym silniku przy swiatlach, klimie, i muzyce 14.3 V, bylo przed zabiegami 13.2 V wiec efekt jest jak najbardziej odczuwalny :D

Kupilem sobie w Castoramie rolke dociskowa plastikowa za 5 pln i sprawdza sie bajeczka :) Teraz maty dolegaja na prawde dokladnie.

Ze złych wiadomości: poducha mi sie swieci nie wiem czemu :przestraszony: Zawsze odlaczam aku przed odpinaniem poduch i ostatnio zaswiecil mi sie airbag :zdegustowany:

Zdjecia w krotce

#59 Raadek

NaturalSound

• Użytkownik
  • 3771 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:47

japoniec nie wyświetla błędu bez powodu.Nawet jak był problem i go usuniesz,błąd się sam zniknie.Pewnie czegoś nie podpiąłeś.
Błąd to nie tylko poduszki,pasy,taśma kierownicy i czujniki.
Music on the move
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.

#60 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 11:09

Wlasnie nie wiem co zrobilem :zdegustowany: Szczerze to juz srednio pamietam ostatnie skladanie :zdrowko: :krzeslem:
Zawsze wyglada to tak:

Odpinam aku, trzymam hamulec przez kilkanascie sekund (tak jakos, nie wiem czy to cos daje), dopiero potem odpinam poduche i wyciagam fotel.. Podlaczam analogicznie w druga strone.. Czyli aku na koncu jak juz jest wszystko podpiete.. Wyciagalem ten fotel z 10 razy i za kazdym razem odpinalem poduche i nic sie nie dzialo.. Mysle, ze moze jakis kabelek gdzies sie przetarl, chyba innej opcji nie ma..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!