Skocz do zawartości

Galant vel Daimos

619 odpowiedzi w tym temacie

#261 cursor

• Użytkownik
  • 2770 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 15:41

Wyświetl postUżytkownik balcer dnia 29 styczeń 2012 - 15:39 napisał

Z podłączeniem tego Fujitsu Ten uważaj, ja go podłączałem niby poprawnie, a w ciągu nocy mi aku wydoił...
U kumpla jeździł przez prawie 2 miesiące i nic. Tyle, że trochę inaczej go podłączyłem(dwa przewody do remote, a nie jak poprzednio do plusa) ;)
GTI fan(JBL, not VW) :-P
Shake the living - Wake the dead
Cerwin Vega

#262 Ache

Sex Smoke and Alcohol Rulezzz :D

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 16:43

Wyświetl postUżytkownik Mehow dnia 29 styczeń 2012 - 14:01 napisał

bo woofer Ci nie gra średnicą powyżej 2kilo

Calkiem prawdopodobne.. Tylko ktos tam wyzej pisal, ze ori zwrotki sa strojone na 3,8kHz/12dB, wiec woofer w/g zalecen producenta powinien grac srednica. Manual tych glosnikow na moje oko mowi to samo :) Czyli co, ze jakis blad montazowy czy o co biega ? Albo ja gluchy moze jestem :D

Wyświetl postUżytkownik stochus dnia 29 styczeń 2012 - 14:24 napisał

Ache !
Skrzynka meeeeeega :rotfl:
Teraz śpisz na poduszcze bez poszewki?

Skrzynka na szczescie nie jest mojego autorsrwa :D Kiedys na szybko potrzebowalem srzynke i koles z Tarnowskich Dziur mial taka na Alle.. Pojechalem i kupilem :D

Wyświetl postUżytkownik balcer dnia 29 styczeń 2012 - 15:39 napisał

Ten Ci może przypaść do gustu, dół bardzo ciekawy, idealny wzmak na woofery, przy trzech drogach bajka, ale średnica i góra najzwyczajniej w świecie wykastrowana...

Ja go wlasnie pod TN52 chcialem podlaczyc :) Moze mi to akurat podejdzie :)
Woofery tez mi radzil juz Kurczak podlaczyc. Sprawdze, chociaz nie jestem jakos mega nastawiony na te 22 W :P
Nie jestem ignorantem.. Jestem przeciw głupocie i stereotypom :)

#263 rutkam

• Użytkownik
  • 241 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 18:44

Wyświetl postUżytkownik Mehow dnia 29 styczeń 2012 - 14:01 napisał

bo woofer Ci nie gra średnicą powyżej 2kilo

Nie wiem czy dobrze rozumiem. Chodzi o to ze powyżej tej częstotliwości jest za cicho czy za duże zniekształcenia i nie warto tak wysoko go ciąć? Ja akurat mam problem z wooferem bo się drze niemiłosiernie i nic ich nie uspokaja oprócz znacznego obniżenia mocy. Dziś były testowane na Audio Arcie z podpisu i starym Hifonie Son of Aphrodite (po spa u jednego z użytkowników z forum). Zamiast oryginalnych zwrotnic użyłem Alpine 3653 i nie zależnie od cięcia woofera ciężko słuchać (utwór testowy to Grammatik - Rozmowa i pianinko, które jest pięknie zniekształcone z winy woofera). Nawet na minimalnym cięciu (1kHz) jest to dla mnie niedopuszczalne. Od ok. 2kHz jest jeszcze gorzej i nic nie zmienia jeszcze wyższe cięcie. Tweeter nawet przy 1kHz nie był męczący o dziwo w przeciwieństwie to oryginalnych zwrotnic.

Dla wyjaśnienia dodam, że górę grał cały czas Hifonics,a dól na zmianę.
Alpine 7893r => Procon Gold => Audio Art 200.2 + Audio System Twister F2-190 => Phase Evolution CFS 165.25 + Kicker Comp 12" w klozecie

#264 balcer

• SCA Team
  • 1891 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 21:43

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 29 styczeń 2012 - 16:43 napisał

chociaz nie jestem jakos mega nastawiony na te 22 W :P

E tam, to tylko cyferki...

Juno gra naprawdę z jajem, przynajmniej tak go zapamiętałem :)
Loud is beautiful, if it's clean :)

#265 dan124

カストディアン

• Użytkownik
  • 4144 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 21:58

U mnie ostatnio napędza wzmak z avatara nawet nie wiem ile ma watuff ale 3 way idzie jak burza.
カーオーディオ愛好家や古い時計
HONOROWY członek Hamerit Team chyba za wytrwałość ;P
..."Sporo porownywalem wzmakow i naprawde nie widzialem tak szybkiego wzmaka w tej klasie"..

#266 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 22:47

Rutkam a masz w ori ta plytke ? Tak sie sklada, ze tez duzo slucham Grammatika i sluchalem tego kawalka na tych samych glosnikach i nie zauwazlem czegos nie tak.. Z neta to nie wiadomo jakie gowno sie sciagnie. Ja mam flaci, ktore trzeszcza gorzej niz MP3 320 kb :D

Wyświetl postUżytkownik balcer dnia 29 styczeń 2012 - 21:43 napisał

E tam, to tylko cyferki...

Doskonae o tym wiem. Pamietam Fuji Alpha 3000M.. 4x30W ale bajeczka :) Troche mi miesa brakowalo z niego, ale jak na 30W to miazga :)

Wyświetl postUżytkownik dan124 dnia 29 styczeń 2012 - 21:58 napisał

U mnie ostatnio napędza wzmak z avatara

A ja jestem Matka Wielebna z Diuny i wiem co masz za piec po avatarze :wink:

#267 sanders156

• Użytkownik
  • 4041 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 22:52

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 29 styczeń 2012 - 22:47 napisał

Wyświetl postUżytkownik dan124 dnia 29 styczeń 2012 - 21:58 napisał
U mnie ostatnio napędza wzmak z avatara

A ja jestem Matka Wielebna z Diuny i wiem co masz za piec po avatarze :wink:

No logo marki juz cos mowi a jezeli to ten co mysle to okolo 50wat na kalan

#268 rutkam

• Użytkownik
  • 241 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 23:12

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 29 styczeń 2012 - 22:47 napisał

Rutkam a masz w ori ta plytke ?

No właśnie nie i zauważyłem, że w domu też nie gra to pianino tak jak powinno. Mimo wszystko nie zaszkodzi użyć do korekt ustawień, bo jak na tej nucie będzie to już akceptowalne to już chyba wszystko zagra :)
Alpine 7893r => Procon Gold => Audio Art 200.2 + Audio System Twister F2-190 => Phase Evolution CFS 165.25 + Kicker Comp 12" w klozecie

#269 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 23:12

Wyświetl postUżytkownik sanders156 dnia 29 styczeń 2012 - 22:52 napisał

No logo marki juz cos mowi a jezeli to ten co mysle to okolo 50wat na kalan

No to jestes wrozka :) Skad ja mam wiedziec co to za piec ?? :P Poza tym dla Dana cos moze grac wystarczajaco, dla mnie nie :P

Wyświetl postUżytkownik rutkam dnia 29 styczeń 2012 - 23:12 napisał

No właśnie nie i zauważyłem, że w domu też nie gra to pianino tak jak powinno. Mimo wszystko nie zaszkodzi użyć do korekt ustawień, bo jak na tej nucie będzie to już akceptowalne to już chyba wszystko zagra :)

Cos Ty.. Nie ustawiaj calego sprzetu/brzmienia pod jeden kawalek.. Mnie kiedys Beyonce razila w jednym kawalku (jest przester na wokalu) ustawilem tak wszystko, ze przesteru nie bylo, ale za to innych rzeczy sie nie dalo sluchac znowu.. Poszukaj jakiegos innego kawalka z pianinem w lepszej jakosci :) Poza tym skad wiesz, ze znieksztalca skoro nie slyszales oryginalu ?? Ja mam ori plyte Kanyego Westa.. nie wiem czy to PL wytwornia tak spieprzyla robote ale na 70% trackow sa wyrazne przestery.. Nie kupie juz nigdy oryginalu Kanyego, bo momentami gra jak MP3 128kilo.. Powaga..

#270 M_A_X_A_M

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 23:24

Wyświetl postUżytkownik Ache dnia 29 styczeń 2012 - 23:12 napisał

No to jestes wrozka :) Skad ja mam wiedziec co to za piec ?? :P Poza tym dla Dana cos moze grac wystarczajaco, dla mnie nie :P
USA-100X?
In good sound we trust.

#271 rutkam

• Użytkownik
  • 241 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 23:31

Po dzisiejszym dniu jestem trochę w kropce, bo jak w lato różnica po podłączeniu AA zamiast Hifona była wyraźna, ta teraz nie ma jej prawie wcale. Nie wiem czy to zasługa przeglądu i poprawy tego wzmaka czy wina niskich temperatur. A po włączeniu dołu na flacie byłem w szoku jak się poprawił na Hifonie. Chyba wywalę suba :) W dodatku wczoraj wpadło mi w ręce takie unikatowe i "przeogromne" cacko jak Alpine 3516 :hyhy: Muszę tylko mu obciąć wtyczkę din i podłączyć cinche. Mam nadzieję, że zagra bo przeleżał parę ładnych latek na strychu kolegi. Opcja pod tweetery oczywiście.

#272 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 22:13

Infinity Kappa 120.3 se closed - StrefaCarAudio.pl - Forum Car Audio :hyhy:

#273 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 05 luty 2012 - 21:38

Wczoraj podlaczylem Fujitsu Ten QM nie pamietam dokladnie ktory :) Oczywscie poszedl na TN52. Pierwsze co rzucilo sie w uszy to takie "zycie" i "przestrzen" w gornych partiach. Foki dalej dra morde tak jak pod Denonem, tyle ze pojawilo sie wiecej wyzszej gory i wiecej detali (myslalem, ze to niemozliwe :D ). Piec bardzo muzykalny i stereofoniczny. Tweetery graja teraz z wieksza rozdzielczoscia i duzo bardziej precyzjnie. Musze jeszcze tylko wyeliminowac to darcie ryja i beda tweetery idealne :)

PS. Ma ktos jakies patenty na usztywnienie lusterka ? :kwasny:

#274 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 05 luty 2012 - 21:58

no a co z wooferami - bo w sigu widze ze tweetery update'tniete ale woofery nadal Phase...a w sumie ten zestaw o ile pamietam to brales bardziej pod katem wooferow niz tweeterow.
Dynamo Team :P

#275 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 05 luty 2012 - 22:37

Woofery siedza KR2 :) W porownaniu do CFSow sa bardziej miekkie, co mi akurat nie odpowiada :P Maja tez wiecej basu. Mam chyba cos popaprane w drzwiach/ustawieniach bo nie slysze roznicy w grze woofera pow. 2/2,5 kHz wiec ciezko cos powiedziec konkretniejszego.. Poza tym CFSy graly pod innym piecem i Foki graja pod innym.. Narazie mam takie wrazenie, ze woofery KR2 sa takie "zwykle" przy CFS. Innymi slowy jakby policzyc kase wydana na CFSy i na K2P to Phase wygrywa dosc powaznie :) Wydaje mi sie, ze Phase postawily za wysoko poprzeczke Powerom :P Do tego jak dam zdrowo glosno to "cos mi zaczyna pachniec" w aucie :P Przy Phase tego nie doswiadczylem a dostawaly 2x wiecej :P

#276 Andreas

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 06 luty 2012 - 22:40

Porównywałem w końcu CFSy z K6F i są różnice w średnicy dość wyraźnie, więc tak:
Foki mają dużo bardziej mięsisty dół, walą konkretnie, zaś CFSy są szybkie i twarde - walą jak małe młoteczki, podczas gdy Focal to 5-kilowy młot, którym niełatwo wykonać uderzenie :D
Średnica zaś w Focalu jest jakby bardziej wyważona i spokojniejsza! Jest też lekko wycofana CFSy porównując do Focali troche koloryzują i ocieplają (potrafią się troche zadrzeć wysoko cięte, czego nie było w focalach). Oba podłączałem pod Zapa Z150. W sumie zastanawiałem się czy nie zostawić focali na dłuższe testy, bo też mi się podobały, ale jednak poszły :)

#277 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 06 luty 2012 - 22:54

Czyli ktory woofer lepszy wedlug Ciebie ? Ja nie zauwazylem roznicy w srednicy.. Ciekawe czy jest duza roznica w graniu KR2 i K6F ?

#278 Andreas

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 06 luty 2012 - 23:28

Nie wydaje mi się żeby była duża ;) Dla mnie lepszy CFS, dlatego sprzedałem te focale.. Foki jak na mój gust sprawiają wrażenie jakby chciały zabrać robotę subowi :D I tracą przez to na dynamice, za to pierdo..nięcie jest przekonkretne, momentami się zastanawiałem, czy to one, czy sub. A ciąłem je przy 80hz/12db. To było ogólnie takie szybkie porównanie, ale tyle dobre, że głośniki były wsadzane odrazu po sobie.

#279 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 06 luty 2012 - 23:37

Ja aktualnie jezdze bez suba z KR2. Poczekam az Altai wroci i wtedy bede na 100% wiedzial co jest lepsze :) Poza tym jeszcze leza jedne woofery, ktorych jestem ciekaw :)

#280 Ache

• Użytkownik
  • 2117 postów

Napisano 18 luty 2012 - 13:07

Zamontowalem dzisiaj w drzwiach Kappy takie z neodymowym magnesem :P W porownaniu do KR2 to basu praktycznie ZERO.. Kopac cos tam kopia, ale tak "dziwnie". Srednica podobna jak w KR2.. Wiecej na razie nie napisze, bo tylko chwile sluchalem :)

Doszedlem do wniosku, ze w Fokach i woofer i tweeter dra ryja przeokrutnie na srednicy :P
W ogole chyba wszystko pojdzie na sprzedaz i na wiosne mega zmiany, ale nie chce zapeszac :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!