Skocz do zawartości

Z naszej gieły robi się alledrogo...

• Nie możesz odpowiedzieć
162 odpowiedzi w tym temacie

#41 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 21:47

no i się doczekaliśmy ograniczeń w dziale sprzedam. Raz że trzeba mieć min 50 postów to jeszcze być min 3 miesiące zarejestrowanym na forum... Najlepsze jest to że że np ja już wcześniej zakładałem temat w dziale sprzedam a teraz nagle nie mogę. ( mam już powyżej 50 postów jednak po zmianach zaczęło brakować mi 1 miesiąca stażu na forum ) ale to nic mój dzisiejszy post nie został zaakceptowany ale na 1 stronie działu sprzedam są przynajmniej 2 osoby które nie spełniają NOWYCH kryteriów a ich tematy wiszą tam ( jeden został dodany wczoraj ) ciekawe dlaczego?? jakieś fory mają niektórzy czy jak?? cała ta sytuacja szczerze mówiąc lekko mnie zdegustowała i uprzedziła do forum...

aha zapomniałem dodać że nie zarejestrowałem się na forum dla działu sprzedam bo pomimo że miałem w nim jeden temat to i tak nic przez forum nie sprzedałem ( wszystko poszło na ebayu )zarejestrowałem się aby dowiedzieć się wiecej o sprzęcie i czegoś się nauczyć. kupiłem trochę klocków. zostało to co mi się podoba a reszta była na sprzedaż dlatego skorzystałem z tego działu...
Honda Accord 2006:
Clarion dxz 958RMC, Morel Tempo 6, JL Audio 10w3v3 , Phase Opus 4

#42 greg-si

• SCA Team
  • 2146 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 22:20

Tak jak już napisałem Ci na PW. My czyli moderacja jest na forum nie od dziś (ja jestem od samego początku) i niestety ale od połowy tamtego roku zaczęły pojawiać się osoby 'żyjące ze sprzedaży klocków'. Niby ok ale ale przez ten prawie rok zdarzyło się sporo oszustw o których byliśmy informowani. Dlatego żeby osobom utrudnić ten proceder trzeba wstawić jakieś ograniczenia.
Możecie się z tym nie zgadzać ale postawcie się w sytuacji że to Was ktoś oszukał. Nie chcielibyście by forum pomogło ograniczyć takie rzeczy?
Forum to nie allegro i nie powinno być sytuacji gdzie stawiamy sobie za priorytet sprzedaż.
Nie mówię że to konkretnie Ciebie dotyczy Luke ale dmuchamy na zimne.

#43 powalla

• SCA Team
  • 3512 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 22:27

No i Ciebie mamy wziąć pod ochronkę , bo Ty jesteś inny ..tak? Sam widzisz że łamiesz regulamin i jeszcze się tutaj żalisz?

Jakbyś dokładnie przeczytał datę tematu Marera, to zauważyłbyś że napisał on swój temat 16 maja a punkt 11 został dodany 20maja ... łapiesz już czy tłumaczyć dalej?

Co do Caskpa , no to faktycznie było trochę z rozpędu moderatora ale ... ja to uważam za lekki ukłon z naszej strony dla admina/właściciela "zaprzyjaźnionego" forum o identycznej tematyce .

PS: jeśli nie wiesz kto to Caskp chętnie wytłumaczę ;)
złośliwy i niedobry ...masz sprawę ... idź do dobrego ...moderatora ;)

#44 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 23:06

Rozumiem to co piszesz greg-si ale powiem krótko nie każdy jest oszustem i nie każdego należy mierzyć jedną miarką i wrzucać do jednego worka.

a co do twojej wypowiedzi Powalla to kompletnie nie zależy mi abyś brał mnie pod jak to nazwałeś " ochronkę " bo jak pisałem wyżej i tak wszystko sprzedałem na ebayu i przeżyje jeszcze ten miesiąc żeby wyjść z grupy użytkowników " podwyższonego ryzyka "

i wcale się tu nie żalę tylko piszę co myślę do tego mam prawo jesteśmy na publicznym forum a nie twoim prywatnym kolego powalla i proszę Cię nie pisz postów w sposób jakbyś był wszechwiedzący i wszechmogący bo to że jesteś moderatorem tu i na elektrodzie jeszcze nic nie znaczy...

P.S tak się składa że wiem kto to Caskp ( rozmawiałem nawet z nim na gg ). nie tylko ty wszystkich znasz. pozdro panowie i miłego wieczoru
Honda Accord 2006:

#45 FUBU

Gąbka się nie pyta o gatunek!

• Użytkownik
  • 3042 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 23:35

Wyświetl postUżytkownik powalla dnia 01 czerwiec 2011 - 22:27 napisał

ja to uważam za lekki ukłon z naszej strony dla admina/właściciela "zaprzyjaźnionego" forum o identycznej tematyce

hmmm moze bez zabawy w rownych i rowniejszych co? albo regulamin albo wlasne uznanie moderatorow, nie oba naraz.
Yippie-ki-yay Motherfucker!

Opel Vectra B | Alpine CDA-9833R | MTX Blue Thunder PRO 75x2+Hertz HT25 | Rockford Fosgate Punch 800.2+Hertz HV165 | Active

#46 powalla

• SCA Team
  • 3512 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 00:08

Wyświetl postUżytkownik Lucky luke dnia 01 czerwiec 2011 - 23:06 napisał

piszę co myślę do tego mam prawo jesteśmy na publicznym forum

Jesteś na PRYWATNYM FORUM kolego lucky luck... nawet czateria jest prywatna !
Lucky lck
No a co do swoich praw to wiesz że łamiesz regulamin i jeszcze fochy walisz? Jadąc 80 km/h w terenie zabudowanym i złapany na radar będziesz się tłumaczył że ten za Tobą też tyle jechał, a tylko Ty bulisz? Łamiąc przepisy /regulamin trzeba mieć świadomość ,że jesteś gotów przyjąć to na klatę , a nie zasłaniać się innymi.

Sprawę tematu Caskpa omawialiśmy z Kamilem i to on uznał że zostaje ... przypominam że Kamil to WŁAŚCICIEL tego forum ...dodam znów dla przypomnienia i utrwalenia > PRYWATNEGO FORUM!

PS: z tym GG to mnie zabiłeś ...
złośliwy i niedobry ...masz sprawę ... idź do dobrego ...moderatora ;)

#47 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 00:32

Wyświetl postUżytkownik powalla dnia 02 czerwiec 2011 - 00:08 napisał

Jesteś na PRYWATNYM FORUM kolego lucky luck

oki może jest prywatne ale do użytku publicznego. Właściciel forum nie założył go żeby prowadzić pogawędki z kolegami z podwórka w prywatnej sieci lan pt "podwórko " tylko udostępnił dla wszystkich. zrozumiałe jest że zawsze jest jakiś właściciel czegoś...

No a co do swoich praw to wiesz że łamiesz regulamin

skoro tak to mnie uświadom a na pewno wyciągnę z tego wnioski na przyszłość

PS: z tym GG to mnie zabiłeś ...

śmiej się śmiej to tylko świadczy o tobie... łatwo się szydzi z innych i sprawia wrażenie jakby się pisało z tłukami po podstawówce a samym było co najmniej po harvardzie. a ty jak rozmawiasz z ludzmi którzy mieszkają setki km od ciebie?? do każdego jeździsz pogadać?? ja nie będę jechał prawie 2tyś km żeby o czymś pogadać więc używam gg. I nie miało to znaczyć że go znam osobiście bo tak nie jest ale chyba wiem z kim gadałem

Jadąc 80 km/h w terenie zabudowanym i złapany na radar będziesz się tłumaczył że ten za Tobą też tyle jechał, a tylko Ty bulisz? Łamiąc przepisy /regulamin trzeba mieć świadomość ,że jesteś gotów przyjąć to na klatę , a nie zasłaniać się innymi.

nie wiem po co jeszcze pijesz do tego że pisałem o innych wątkach założonych przez osoby nie spełniających kryteriów. podałem to tylko dla przykładu. niech się chłopaki cieszą mieli szczęście i tyle

P.S dla mnie temat skończony...
Honda Accord 2006:

#48 greg-si

• SCA Team
  • 2146 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 06:39

Wyświetl postUżytkownik Lucky luke dnia 01 czerwiec 2011 - 23:06 napisał

Rozumiem to co piszesz greg-si ale powiem krótko nie każdy jest oszustem i nie każdego należy mierzyć jedną miarką i wrzucać do jednego worka.
Czyli jak policja Cię zatrzymuje i bada na alkomacie to co też im mówisz że nie jesteś pijakiem, jak prosi Cię o dokumenty to też mówisz że nie jesteś oszustem i płacisz składki, u lekarza nie dajesz książeczki ubezpieczeniowej bo mają Ci uwierzyć na słowo że jesteś ubezpieczony, w szkole mówiłeś nauczycielowi przed klasówką że i tak umiesz więc po co mam ją pisać?
Sorry ale to co napisałeś to totalna głupota.

#49 zola

• Użytkownik
  • 739 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 07:15

Dobrze ze są ograniczenia,oczywiście że ktoś na tym ucierpi,ale tak jest ze wszystkimi "zakazami" że one nie muszą się podobać tylko muszą być w miarę skuteczne i jeśli to ma ograniczyć przekręty to podpisuje sie pod tym obiema "rencami" i nogami ;]
A co do CASKP, jest to osoba dobrze znana w kręgu CA wiec na to tez się inaczej patrzy niż na jakiegoś Pana X z Parzymiechów którego nikt nie zna. Na to się mówi koneksje :rotfl:
Pioneer P99R => Morel Supremo Piccolo + Genesis SA50 => Focal 6KRX2 + GENESIS DA110 => PPI PC 1400 + SUNDOWN AUDIO SA 08

#50 K@mil

• Administrator
  • 3594 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 08:30

Panowie, ale o czym Wy u dyskutujecie?

Wprowadziliśmy taki punkt regulaminu i należy się do tego dostosować.
Koledzy wyżej wyjaśnili dlaczego tak jest, a nie inaczej.

Wyświetl postUżytkownik Lucky luke dnia 02 czerwiec 2011 - 00:32 napisał

Właściciel forum nie założył go żeby prowadzić pogawędki z kolegami z podwórka w prywatnej sieci lan pt "podwórko " tylko udostępnił dla wszystkich. zrozumiałe jest że zawsze jest jakiś właściciel czegoś...
I właściciel tego forum (ja) nie płaci po to jakby nie patrzeć dużej kasy co miesiąc (na utrzymanie serwera), aby żerowali na nim głównie nowo zarejestrowani handlarze wrzucający swoje zabawki na handel. Co gorsza były sytuacje, że wystawiali towar, którego nie ma.

Tyle w temacie - sprawę uważam za zamkniętą.
W życiu najważniejsze jest to, aby robić to, co się lubi...

#51 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 11:46

Wyświetl postUżytkownik greg-si dnia 02 czerwiec 2011 - 06:39 napisał

Czyli jak policja Cię zatrzymuje i bada na alkomacie to co też im mówisz że nie jesteś pijakiem, jak prosi Cię o dokumenty to też mówisz że nie jesteś oszustem i płacisz składki, u lekarza nie dajesz książeczki ubezpieczeniowej bo mają Ci uwierzyć na słowo że jesteś ubezpieczony, w szkole mówiłeś nauczycielowi przed klasówką że i tak umiesz więc po co mam ją pisać?
Sorry ale to co napisałeś to totalna głupota.

sorry greg-si ale to co ty piszesz to totalna głupota. porównujesz zupełnie inne sytuacje. Np na moim przykładzie: porównujesz sytuacje gdy zostaje zatrzymany na gorącym uczynku za jazdę po pijanemu do sytuacji gdzie mogę kogoś oszukać ( ale nigdy tego nie zrobiłem )i z góry bierzesz mnie za oszusta bo jestem nowy. to są 2 różne sytuacje. czyli proste wrzucasz wszystkich do jednego wora.

wprowadzając te ograniczenia bodajże od 20 maja z tego co się dowiedziałem wcześniej mogliście zrobić tak że obowiązywałyby one osoby zarejestrowane od tego dnia i nie byłoby problemu typu że ktoś mógł pisać tematy w tym dziale a teraz nie może...

ok nie ważne bo co bym nie napisał i tak nie mam racji i żadnej siły przebicia...
Honda Accord 2006:

#52 ige

hardcore united

• SCA Team
  • 1917 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 11:51

Przeczytaj jeszcze raz dokladnie co napisal Greg....nie ze jestes pijakiem tylko potencjalnie nim jestes tak jak kazdy inny kogo zatrzymuja.

Nie ma sytlacji idealnych i wszystkim nigdy nie dogodzisz, aktualnie zasady sa takie a nie inne i nalezy sie do nich stosowac.
Jesli Tobie te zasady nie odpowiadaja zawsze mozsz zalozyc swoje wlasne prywatne forum z dostepem publicznym i postepowac wedle regulaminu jaki Ty sobie wymyslisz.

Użytkownik ige edytował ten post 02 czerwiec 2011 - 11:55

Nie udzielam pomocy na PW/Mail/GG. Wszelkie problemy opisujemy na forum.

#53 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 12:12

ok proszę moderatorów o usunięcie wszystkich moich wypowiedzi w tym temacie bo i tak nic nie wniosły do obecnej sytuacji ( moderator zawsze ma rację ) a temat rozrósł się niepotrzebnie o kolejną stronę
Honda Accord 2006:

#54 stanec

Vice ;-)

• Użytkownik
  • 1832 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 12:26

A może tak trochę pokory, zachowujesz się tak, jakbyś zjadł wszystkie rozumy.
Team Supremo

#55 Morfi

Piździnk Tiiim

• Użytkownik
  • 1296 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 12:47

albo miał pretensje, że na forum nie będziesz mógł handlować "potencjalnie trefnym towarem".
Lista forumowych hitów: STX na suba, HSK za 300, ama bl160 + mission, HAJENT DIORA ZA 120 z Auchan, Audio system hx8 sq, RF HX2 / akutalizowana 19.05.2012r
"Czysty bass sprawi ze twe auto stanie sie widocznym wsród innych audiofili,"
lampy + 604x. @Emil: nie zapomnij o prezencie dla mnie na Wiosnę ;)

#56 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 13:00

Wyświetl postUżytkownik Morfi dnia 02 czerwiec 2011 - 12:47 napisał

albo miał pretensje, że na forum nie będziesz mógł handlować "potencjalnie trefnym towarem".

przeczytaj uważnie wszystkie moje wypowiedzi wyżej. Powtórzę jeszcze raz nie zapisałem się na forum dla działu sprzedam i nic poprzez to forum od momentu rejestracji nie sprzedałem. Jak się tu zapisywałem nie miałem żadnego sprzętu car audio oprócz fabrycznego audio w aucie. już tak na marginesie mam konto na allegro od 2002r i ebay.uk od 2007r i zero negatywów ( przy łącznej liczbie komentarzy ok 300 na obu portalach ) i nigdy nie handlowałem jak to nazwałeś "trefnym towarem ". Już nie ma sensu ciągnąć tego tematu... za miesiąc nowe ograniczenia nie będą już mnie tyczyły a to czy będę coś wystawiał tam na sprzedaż i to czy ktoś coś ode mnie kupi pokaze czas.
Honda Accord 2006:

#57 ige

hardcore united

• SCA Team
  • 1917 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 13:55

:ph34r:

Kolego to Ty ewidentnie nie czytasz uwaznie.... POTENCJALNIE sprawdz sobie co oznacz to slowo.

Nikt nie probuje tobie udowodnic ani nie sugeruje ze jestes oszustem tak samo nie musisz Ty nam tego udowadniac. Chodz o sens wprowadzenia nowego regulaminu jesli tego nie zrozumiesz to rzeczywiscie nie ma co dalej dyskutowac bo krecimy sie w kolko.
Nie udzielam pomocy na PW/Mail/GG. Wszelkie problemy opisujemy na forum.

#58 greg-si

• SCA Team
  • 2146 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 14:29

Wyświetl postUżytkownik Lucky luke dnia 02 czerwiec 2011 - 11:46 napisał

porównujesz sytuacje gdy zostaje zatrzymany na gorącym uczynku za jazdę po pijanemu
A gdzie ja coś takiego napisałem? Bo jakoś nie widzę ani nie pamiętam. Czy policja bada na alkomacie tylko tych pijanych?

Nie ma co ciągnąć już tej pogadanki bo jest kompletnie bez sensu.

#59 K@mil

• Administrator
  • 3594 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 15:19

Wyświetl postUżytkownik Lucky luke dnia 02 czerwiec 2011 - 12:12 napisał

bo i tak nic nie wniosły do obecnej sytuacji
A co Ty myślałeś?
Że pożalisz się na temat nowego punktu regulaminu i jeszcze Cię przeprosimy za to, że nie możesz nic wystawić?

Wyświetl postUżytkownik Lucky luke dnia 02 czerwiec 2011 - 13:00 napisał

na marginesie mam konto na allegro od 2002r i ebay.uk od 2007r i zero negatywów
No to sobie tam możesz sprzedawać :)
W życiu najważniejsze jest to, aby robić to, co się lubi...

#60 Lucky luke

• Użytkownik
  • 156 postów

Napisano 02 czerwiec 2011 - 15:27

Wyświetl postUżytkownik greg-si dnia 02 czerwiec 2011 - 14:29 napisał

Nie ma co ciągnąć już tej pogadanki bo jest kompletnie bez sensu.

dokładnie bo się tylko kłócimy a i tak każdy próbuje przedstawić swoją rację. ile ludzi tyle opinii. Nie zmienia to jednak faktu, że ponownie można zobaczyć w dziale sprzedam temat osoby, która teoretycznie nie może tam pisać. ( dodany dziś )
Honda Accord 2006:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!