Też zauważyłem znikające posty.
I przy okazji - jeżeli ktoś uważa, że w "ciśnieniówce" gwarantem sprawiedliwości i równości szans startu zawodników jest posiadanie przez nich takiego samego wzmacniacza i subwoofera, to proponuję odłożyć książki, włączyć piłę i wreszcie uciąć swą pierwsza deskę do zabudowy tych klocków.
HIFONICS ROOKIE CHALLENGE
Started By dB Drag Racing, 02 mar 2011 22:59
26 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 marzec 2011 - 20:21
Napisano 06 marzec 2011 - 21:51
Usunięte zostały tylko posty dotyczące takiej, a nie innej pisowni kminio (edytowałem nawet post sandersa ze zbędnych uszczypliwości w jego kierunku) . Żaden post na temat nie został skasowany.
złośliwy i niedobry ...masz sprawę ... idź do dobrego ...moderatora ;)
Napisano 07 marzec 2011 - 12:26
Użytkownik jd dnia 05 marzec 2011 - 15:23 napisał
A podatki? Jesteś pewien że nagrody rzeczowe i darowizny dla osób trzecich nie podlegają opodatkowaniu? Jakbyś nie nazwał swój umowny czak, to i tak obdarowujesz zwycięzców produktami o jakiejś wartości.
Zawsze są podatki, niemniej jednak jest bardzo istotna kwestia kto je płąci
Jeżeli dostaje dowolny sprzęt o wiadomej wartości to podatku nie zapłaci bo sprzęt jest przykładowo wyfakturowany na symboliczną kwotę 1grosz.
Jasne, ale taki, który to lubi, nie wybiera impry z powodu że rozdają tam kasę lub prezenty. Jednak jest wolny wybór i skoro ktoś potrafi się bawić tylko gdy mu za to zapłacą, to już nie moja sprawa. Niech tylko potem nie nazywa siebie zawodnikiem z zamiłowania, bo to fikcja.
Jeszcze raz napiszę bo chyba umknęło - taki konkurs to wartość dodana dla tych, którzy lubią to robić. Wątpię, żeby ktokolwiek chciał przyjechać na jakikolwiek konkurs CA tylko po to żeby wygrać kasę, czy nagrodę. Pisanie więc, że zawodnik, który będzie chciał się pobawić w tej formule to nie prawdziwy zawodnik bo leci na korzyści materialne to trochę snobizm. Osobiście uważam, że każdy komu chce się ruszyć cztery litery i pobawić się na zawodach to jak najbardziej 100% zawodnik - a powiedzmy sobie szczerze każdy lubi coś dostać, czy jest super zawodowcem, czy początkującym graczem
Skoro nie jest to dla kasiory, a jedynie dla mobilizacji nowych zawodników, to niech sponsor pokaże swą wielkość oaz miłość do zawodów i szarpnie się na gest, na którym na samym wejściu jeszcze co prawda nie zarobi, ale też nic nie straci. Niech ulży nowym zawodnikom sprzedając im te zestwy startowe z rabatem "demo", czyli bez swojej marży, albo w ogóle z tych zestawów zrezygnuje i zaoferuje tylko nagrody na zachętę
Ogólnie to cały sprzęt zawodnik otrzymuje w super cenie tyle, że dostaje to dopiero jak pokaże że zrobił samochód i przyjechał na turniej. Zgodnie z regulaminem zawodnicy dostają wstępny upust od cen detalicznych i kolejny zwrot kasy jest w momencie kiedy taki zawodnik przyjeżdża na turnieje. W sumie każdy zawodnik nie zależnie od ociągnięć dostaje więc 1400zł rabatu + gadgety. Potem dodatkowo może walczyć o nagrody finałowe.
Użytkownik Bzyku123 dnia 05 marzec 2011 - 18:08 napisał
nawet jak bym chciał brać w tym udział, to sprzęt który MUSZE mieć jest za słaby dla mnie do normalnego słuchanie, już mam 2kW w bagażniku i czuje niedosyt, gdyby było to na warunkach że trzeba mieć tylko w aucie jakąś część sprzętu od hifona to odrazu bym się na to pisał, a nie mam zamiaru kupować sprzętu za 3500zika który mnie nie zadowoli i nawet uważam że dla początkującego zawodnika 3500zika to jest bardzo dużo, wiem bo sam jestem początkujący, no ale niech wam się uda, powodzenia
Zestaw o którym jest tu mowa jest dla początkujących, ale nikt im nie każe zostać z tym zestwem do końca życia
Wtedy możesz dokupić sobie kolejne kW
Użytkownik jd dnia 05 marzec 2011 - 18:57 napisał
Nie urabiam też gruntu pod siebie, bo nie szykuję nic konkurencyjnego w podobnym stylu, gdyż nie mam zamiaru przyciągać ludzi na zawody materialnymi dobrami. Wyrażam jedynie swoje prywatne zdanie, że zasady takich konkursów powinny być jasne, proste i zrozumiałe dla każdego, bez potrzeby ich głębszej analizy od dupy-strony. Wówczas jest mniej rozczarowań i w sumie lepszy odbiór oraz efekt takich przedsięwzięć
Dzięki za wyrażenie swojej opinii. Sam też jestem tego zdania, żeby wszelkie akcje tego typu były jasne i klarowne i ze swojej strony będę robił wszystko by właśnie takie były. Ogólnie oficjalna informacja ze strony organizatora HRC pojawi się na jego stronie o czym niezwłocznie poinformuję wszystkich na forum. Tam myślę wszystko będzie wyjaśnione jasno i klarownie zgodnie z zaleceniami
"GIVE ME MORE 181,7dB"- ALAN DANTE WF USA INDIANAPOLIS 2008
Napisano 05 czerwiec 2011 - 17:44
wyniki ładnie rosną
144,4db na muzyce
144,4db na muzyce
157,4 dB na razie
6 x Mistrz Polski 2009r, 7 x Mistrz Polski 2010r, kategorie ciśnieniowe spl
6 x Mistrz Polski 2009r, 7 x Mistrz Polski 2010r, kategorie ciśnieniowe spl
Napisano 08 czerwiec 2011 - 19:18
HRC zaczyna już nabierać kolorów. Na chwilę obecną mamy już 4 zawodników w turnieju więc jak dojdzie jeszcze dwóch to będziemy mieli już minimalną liczbę chętnych, potrzebną do tego by odbyły się finały. Myślę więc, że to tylko kwestia czasu by zaczęła się ostateczna walka. Zachęcam jeszcze raz wszystkich do zgłębienia tej propozycji bo szkoda byłoby niewykorzystać szansy na takie nagrody.
Lista zawodników na dzień dzisiejszy:
EL Puma
Screatch Audio
Tomek dB
Zygus Max
Ten ostatni jest w tym momencie rekordzistą polski w klasie Street Stock B z wynikiem 144.4dB. To już naprawdę dobry wynik, a czekamy na jeszcze lepsze
Na następnych zawodach 145dB pęka!!
Lista zawodników na dzień dzisiejszy:
EL Puma
Screatch Audio
Tomek dB
Zygus Max
Ten ostatni jest w tym momencie rekordzistą polski w klasie Street Stock B z wynikiem 144.4dB. To już naprawdę dobry wynik, a czekamy na jeszcze lepsze
"GIVE ME MORE 181,7dB"- ALAN DANTE WF USA INDIANAPOLIS 2008
Napisano 28 styczeń 2012 - 10:46
Witam gdzie są wyniki z katowic z MP DbDrag bo nie umiem znaleść a słyszałem że przyjechało 2 nowicjuszów i pozamiatali hifonami
Napisano 29 styczeń 2012 - 20:27
Wyniki z Katowic - 7-9/10/2011 - MP dB DRA
Termpro.com Official Event: Auto Salon Xxii - Dbdra Finals Pl
Termpro.com Official Event: Auto Salon Xxii - Dbdra Finals Pl
Emerytowany były Mistrz Polski w zabytkowej organizacji i były jakiś Vice w aktualnie działającej :P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych