HIFONICS ROOKIE CHALLENGE
Napisano 02 marzec 2011 - 22:59
Rusza kolejny sezon zmagań miłośników car audio i dobrej zabawy. Dzięki współpracy marki Hifonics do Polski wkroczy nowy wymiar mocy i nowy wymiar emocji.
Rzucamy wyzwanie wszystkim nowicjuszom w tym sporcie, chcąc odnaleźć i pobudzić nowe talenty. Już teraz mamy przyjemność ogłosić rozpoczęcie naboru do konkursu Hifonics Rookie Challenge, który ma wyłonić najlepszego początkującego zawodnika turniejów SPL.
Patronat nad konkursem Hifonicsa objął magazyn GT oraz www.portalcaraudio.pl . Wyzwanie Hifonicsa odbędzie się pod skrzydłami organizacji dB Drag Racing Association dedykowane jest do zawodników nie będących zawodowo związanych z przemysłem car audio. Aby móc podjąć wyzwanie, zawodnik i jego auto musi spełniać wszystkie warunki wymagane w dywizji STREET STOCK turnieju dB Drag Racing.
Wraz z rozpoczęciem sezonu dBDRA zaczynamy Ligę Hifonicsa w klasie Street Stock B.
Z pośród wszystkich chętny, którzy nadeślą zdjęcia swoich samochodów na adres info@hifonics.com.pl zostanie wybranych 10 aut, które jako pierwsze spełnią powyższe warunki. Lista zgłoszonych i wybranych aut pojawi się na stronie www.hifonics.com.pl .
Hifonics ufundował nagrody dla 3 zawodników, którzy w ciągu sezonu zdobędą największą liczbę punktów.
1 MIEJSCE – 5.000zł i Puchar magazynu GT
2 MIEJSCE – 2.500zł
3 MIEJSCE – 1.000zł
Materiał na temat trzech finalistów pojawi się na łamach magazynu GT oraz na stronach serwisu internetowego www.portalcaraudio.pl
Zasady konkursu:
1. W konkursie będą mogli wystartować zawodnicy, którzy spełniają regulamin turnieju dB Drag Racing w klasie Street Stock B. Pełny regulamin jest zamieszczony na stronie www.dbdrag.pl w dziale REGULAMINY.
2. Każdy z wybrańców będzie musiał nabyć swój pakiet basowy składający się z:
SUBWOOFER MAXXIMUS MXS12D2
Moc 1 x 1500 Wat RMS @ 1 Ohm
Impedancja 2 x 2ohm
Skuteczność (70Hz, 2V, 1m) 89.2dB
Fs/Qts/Vas/Xmax 31Hz/0,44/30,4l/22,8mm
4” podwójna cewka wysokotemperaturowa
Kewlarowo-celulozowa membrana
Podwójnie zszywana zawieszenie
Podwójnie wentylowany motor
Głębokość montażowa 216mm
Potrójny magnes ferrytowy
Cena detaliczna: 1999zł
WZMACNIACZ BRUTUS BXI3000D
Moc 1 x 1500 Wat RMS @ 1 Ohm
Stosunek sygnału do szumu >90 dB
Suma zniekształceń harmonicznych T.H.D & N. <0,03%
Współczynnik tłumienia >200
Kontrola fazy 0 - 180
Czułość wejściowa 0,2 - 6V
Impedancja wejściowa 47 kOhm
Cena detaliczna: 1999zł
Sponsorowany koszt pakietu to 3500zł.
3. Każdy zawodnik otrzyma zestaw członka Ligi Hifonicsa składający się z: karty klubowej, koszulki, czapeczki oraz naklejki na auto.
4. Za uczestnictwo w swoich pierwszych 6 turniejach organizacji dBRA zawodnik otrzyma od Hifonicsa 150zł za każdy swój start. W sumie w tym sezonie kwota ta może osiągnąć 900zł
5. Uczestnicy konkursu będą zdobywali punkty na zasadach zgodnych z zasadami turnieju dB Drag Racing. Za samo uczestnictwo w turnieju zawodnik otrzymuje 1pkt. i za zajęcie jednego z pierwszych 8 miejsc w klasie Street Stock B odpowiednią liczbę punktów wynikającą z regulaminu.
6. Trzech najlepszych zawodników po zakończonym sezonie odbierze ustalone nagrody w postaci czeków, które można zrealizować wymieniając je na sprzęt marki Hifonics o tej samej wartości.
7. Marka Hifonics dla najlepszego zawodnika ufunduje start w kolejnych Mistrzostwach Świata organizacji dBDRA.
8. Zawodnicy, którzy wstąpią do Hifonics Team Poland biorąc udział w tym konkursie mogą niezależnie startować w turniejach organizacji EASCA. Za zdobycie miejsca na podium na końcu sezonu, w turniejach dB Race lub dBL Hifonics przewidział dodatkowe wartościowe nagrody.
Napisano 03 marzec 2011 - 00:20
Napisano 03 marzec 2011 - 10:08
jak dla mnie jedynym wymogeiem powinnie byc jakis element zestawu od hifona i tyle.
Mistrz Polski dBL Mini 2010
Mistrz Polski Street A 2010
European Champion dBL Mini 2010
.: T.O.S team:.
Napisano 03 marzec 2011 - 12:14
Napisano 03 marzec 2011 - 14:26
Napisano 05 marzec 2011 - 00:37
Użytkownik Mazda Hifonics dnia 04 marzec 2011 - 21:43 napisał
I żeby nie było niejasności, to w związku z powyższym, ta żłóta łepetyna
Napisano 05 marzec 2011 - 01:51
Napisano 05 marzec 2011 - 09:52
Użytkownik jd dnia 05 marzec 2011 - 00:37 napisał
Nagrody mają być przekazane w postaci czeku, ze względu na to, że ta zabawa nie jest zgłoszona w odpowiednim urzedzie jako konkurs z nagrodami pieniężnymi co wiązałby się z tym, że trzeba byłoby zapłacić podatek od takiej nagrody czyli już 19% mniej, a sama papierologia i załatwianie to też kolejne pieniądze do wydania.
Chcąc zmaksymalizować wysokość wygranej sponsor zdecydował się na taką formę nagrody. Niemniej jednak z tego co wiem to za taki czek będzie można kupić wszystko co oferuje serwis www.caraudio.com.pl więc zwycięzcy nie będą ograniczeni tylko do sprzętu jednej marki. Dokładne informacje mają się jeszcze pojawić na www.hifonics.com.pl .
Ja ze swojej strony rozmawiam jeszcze z dwiema innymi firmami, które również były zainteresowane tego typu akcjami więc być może, projekt się jeszcze rozwinie.
Przy odrobinie wsparcia i dobrej woli ze strony naszej sceny CA będziemy rozwijali się dalej.
Ostatecznie każdy kto chce startować robi to bo lubi, więc należy potraktować to akcje jako wartość dodaną do, a nie formę zbijania kasiory na turniejach
Napisano 05 marzec 2011 - 15:23
I miejsce - gratis do wyboru sprzęt firmy XXX o wartości do 5000zł licząc po cenach detalcznych brutto.
II miejsce - .... itp.
A podatki? Jesteś pewien że nagrody rzeczowe i darowizny dla osób trzecich nie podlegają opodatkowaniu? Jakbyś nie nazwał swój umowny czak, to i tak obdarowujesz zwycięzców produktami o jakiejś wartości.
Użytkownik dB Drag Racing dnia 05 marzec 2011 - 09:52 napisał
Cytat
PS
A cała DBDRA od samego początku nie jest stworzona tylko i wyłącznie dla kasy?
Napisano 05 marzec 2011 - 18:08
nawet jak bym chciał brać w tym udział, to sprzęt który MUSZE mieć jest za słaby dla mnie do normalnego słuchanie, już mam 2kW w bagażniku i czuje niedosyt, gdyby było to na warunkach że trzeba mieć tylko w aucie jakąś część sprzętu od hifona to odrazu bym się na to pisał, a nie mam zamiaru kupować sprzętu za 3500zika który mnie nie zadowoli i nawet uważam że dla początkującego zawodnika 3500zika to jest bardzo dużo, wiem bo sam jestem początkujący, no ale niech wam się uda, powodzenia
takie moje zdanie i w 100% popieram Pana Jurka
pozdro
Napisano 05 marzec 2011 - 18:57
Napisano 06 marzec 2011 - 08:57
Dobrze, że chociaż coś się dzieje w temacie "ciśnienia".
Fakt mi również nie podobają się warunki regulaminu, więc nie biorę udziału - prosta zasada.
Dlatego proponuję nie zaśmiecać tematu luźnymi dyskusjami na temat nagród.
Możliwe, że znajdą się chętni i będą chcieli uzyskać aktualne informacje o planowanej imprezie w tym temacie.
Napisano 06 marzec 2011 - 12:49
Napisano 06 marzec 2011 - 14:49
Użytkownik jd dnia 06 marzec 2011 - 12:49 napisał
Napisano 06 marzec 2011 - 15:30
Przecież są to zawody przeznaczone dla zupełnie innej grupy ludzi.
Tu sprzęt na którym się startuje jest taki sam (powinno być jeszcze embargo Hifonics-a dopuszczające wyłącznie sprzęt z fabrycznymi plombami
Powoduje to, że głównym czynnikiem wpływającym na wynik jest wiedza z ogólnie pojętej fizyki z naciskiem na kilka jej działów a także pracowitość i poparcie tego wiedzą praktyczną a nie ......
permanentna niewiedza w czasie zawodów zawodników, sędziów i organizatorów oraz stopień powiązań tychże.
Taka konstrukcja tej dyscypliny ogranicza co prawda trochę jej popularność, jednakże daje szanse w miarę uczciwej konkurencji.
Przecież wiadomo, że np. osoby mające wyłącznie siano .... tu , tam i ..... tam też ...... nie mają w tych zawodach czego szukać
Tak samo jak dla jednych relaksem jest gra w szachy a inni jej w ogóle nie rozumieją i dlatego jest tyle innych możliwości relaksacji .
Od ... ( ZMIENIONO, ZAKAZANO, WYKREŚLONO, OCENZUROWANO, ZASTĄPIONO, USUNIĘTO, ODRZUCONO , POMINIĘTO ) ... nucę cicho stereo i przytupuje.
POPRAWIONO i UZUPEŁNIONO : wdzięczny i szczęśliwy użytkownik forum
Napisano 06 marzec 2011 - 17:37
"Czysty bass sprawi ze twe auto stanie sie widocznym wsród innych audiofili,"
lampy + 604x. @Emil: nie zapomnij o prezencie dla mnie na Wiosnę ;)
Napisano 06 marzec 2011 - 18:02
Użytkownik powalla edytował ten post 06 marzec 2011 - 18:05
Napisano 06 marzec 2011 - 19:41
Użytkownik stefanb dnia 06 marzec 2011 - 14:49 napisał
Otóż mój przedmówca napisał m.inn.:
Cytat
Napisano 06 marzec 2011 - 19:44
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych