Skocz do zawartości

HIFONICS ROOKIE CHALLENGE

26 odpowiedzi w tym temacie

#1 dB Drag Racing

• Użytkownik
  • 461 postów

Napisano 02 marzec 2011 - 22:59

Hifonics chcąc przyczynić się do dalszego rozwoju sportów SPL od wielu lat wspiera największe organizacje dBDRA i EMMA, parające się tymi tematami.
Rusza kolejny sezon zmagań miłośników car audio i dobrej zabawy. Dzięki współpracy marki Hifonics do Polski wkroczy nowy wymiar mocy i nowy wymiar emocji.
Rzucamy wyzwanie wszystkim nowicjuszom w tym sporcie, chcąc odnaleźć i pobudzić nowe talenty. Już teraz mamy przyjemność ogłosić rozpoczęcie naboru do konkursu Hifonics Rookie Challenge, który ma wyłonić najlepszego początkującego zawodnika turniejów SPL.
Patronat nad konkursem Hifonicsa objął magazyn GT oraz www.portalcaraudio.pl . Wyzwanie Hifonicsa odbędzie się pod skrzydłami organizacji dB Drag Racing Association dedykowane jest do zawodników nie będących zawodowo związanych z przemysłem car audio. Aby móc podjąć wyzwanie, zawodnik i jego auto musi spełniać wszystkie warunki wymagane w dywizji STREET STOCK turnieju dB Drag Racing.

Wraz z rozpoczęciem sezonu dBDRA zaczynamy Ligę Hifonicsa w klasie Street Stock B.
Z pośród wszystkich chętny, którzy nadeślą zdjęcia swoich samochodów na adres info@hifonics.com.pl zostanie wybranych 10 aut, które jako pierwsze spełnią powyższe warunki. Lista zgłoszonych i wybranych aut pojawi się na stronie www.hifonics.com.pl .

Hifonics ufundował nagrody dla 3 zawodników, którzy w ciągu sezonu zdobędą największą liczbę punktów.
1 MIEJSCE – 5.000zł i Puchar magazynu GT
2 MIEJSCE – 2.500zł
3 MIEJSCE – 1.000zł

Materiał na temat trzech finalistów pojawi się na łamach magazynu GT oraz na stronach serwisu internetowego www.portalcaraudio.pl
Zasady konkursu:
1. W konkursie będą mogli wystartować zawodnicy, którzy spełniają regulamin turnieju dB Drag Racing w klasie Street Stock B. Pełny regulamin jest zamieszczony na stronie www.dbdrag.pl w dziale REGULAMINY.
2. Każdy z wybrańców będzie musiał nabyć swój pakiet basowy składający się z:
SUBWOOFER MAXXIMUS MXS12D2

Moc 1 x 1500 Wat RMS @ 1 Ohm
Impedancja 2 x 2ohm
Skuteczność (70Hz, 2V, 1m) 89.2dB
Fs/Qts/Vas/Xmax 31Hz/0,44/30,4l/22,8mm
4” podwójna cewka wysokotemperaturowa
Kewlarowo-celulozowa membrana
Podwójnie zszywana zawieszenie
Podwójnie wentylowany motor
Głębokość montażowa 216mm
Potrójny magnes ferrytowy
Cena detaliczna: 1999zł

WZMACNIACZ BRUTUS BXI3000D
Moc 1 x 1500 Wat RMS @ 1 Ohm
Stosunek sygnału do szumu >90 dB
Suma zniekształceń harmonicznych T.H.D & N. <0,03%
Współczynnik tłumienia >200
Kontrola fazy 0 - 180
Czułość wejściowa 0,2 - 6V
Impedancja wejściowa 47 kOhm
Cena detaliczna: 1999zł

Sponsorowany koszt pakietu to 3500zł.

3. Każdy zawodnik otrzyma zestaw członka Ligi Hifonicsa składający się z: karty klubowej, koszulki, czapeczki oraz naklejki na auto.
4. Za uczestnictwo w swoich pierwszych 6 turniejach organizacji dBRA zawodnik otrzyma od Hifonicsa 150zł za każdy swój start. W sumie w tym sezonie kwota ta może osiągnąć 900zł
5. Uczestnicy konkursu będą zdobywali punkty na zasadach zgodnych z zasadami turnieju dB Drag Racing. Za samo uczestnictwo w turnieju zawodnik otrzymuje 1pkt. i za zajęcie jednego z pierwszych 8 miejsc w klasie Street Stock B odpowiednią liczbę punktów wynikającą z regulaminu.
6. Trzech najlepszych zawodników po zakończonym sezonie odbierze ustalone nagrody w postaci czeków, które można zrealizować wymieniając je na sprzęt marki Hifonics o tej samej wartości.
7. Marka Hifonics dla najlepszego zawodnika ufunduje start w kolejnych Mistrzostwach Świata organizacji dBDRA.
8. Zawodnicy, którzy wstąpią do Hifonics Team Poland biorąc udział w tym konkursie mogą niezależnie startować w turniejach organizacji EASCA. Za zdobycie miejsca na podium na końcu sezonu, w turniejach dB Race lub dBL Hifonics przewidział dodatkowe wartościowe nagrody.
"GIVE ME MORE 181,7dB"- ALAN DANTE WF USA INDIANAPOLIS 2008

#2 Mazda Hifonics

• Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 03 marzec 2011 - 00:20

Fajna sprawa tylko szkoda ze nie w mojej klasie :krzeslem:
Mazda Hifonics

#3 zip

Hrabia

• Użytkownik
  • 799 postów

Napisano 03 marzec 2011 - 10:08

fajna to jak by poczatkujuacy nie byl zmuszopny do zakupu za 3,5tys :)
jak dla mnie jedynym wymogeiem powinnie byc jakis element zestawu od hifona i tyle.
Mistrz Polski dBL Maxi 2009
Mistrz Polski dBL Mini 2010
Mistrz Polski Street A 2010
European Champion dBL Mini 2010
.: T.O.S team:.

#4 rekos

• Użytkownik
  • 628 postów

Napisano 03 marzec 2011 - 12:14

Jak by był sam głośnik to bym się pobawił..

#5 jd

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 03 marzec 2011 - 14:26

... i gdyby nagrody były wypłacane w Złotówkach, a nie w Hifonicsach.
:hyhy:

#6 Mazda Hifonics

• Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 04 marzec 2011 - 21:43

Wyświetl postUżytkownik jd dnia 03 marzec 2011 - 14:26 napisał

... i gdyby nagrody były wypłacane w Złotówkach, a nie w Hifonicsach.
:hyhy:
z tego co widze to chyba jest napisane ze w złotówkach :krzeslem:
Mazda Hifonics

#7 jd

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 05 marzec 2011 - 00:37

Wyświetl postUżytkownik Mazda Hifonics dnia 04 marzec 2011 - 21:43 napisał

z tego co widze to chyba jest napisane ze w złotówkach :krzeslem:
Tiaaa, napisane jest w złotówkach, aby co drugi nie lubiący za dużo czytać łyknął to jak młody pelikan. Tylko czy potem zgodnie z punktem 6 na pewno te złotówki dostanie do łapy? Po mojemu wszelkie zasady od razu można przedstawić i opisać wprost, a nie jakąś okrężną drogą, że niby tak, z tym że jednak nie do końca tak.

I żeby nie było niejasności, to w związku z powyższym, ta żłóta łepetyna :krzeslem: jest oczywiście Twoja.
:rotfl:

#8 Mazda Hifonics

• Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 05 marzec 2011 - 01:51

hehe dobre co do tych złotówek to jak zawsze wyjdzie w praniu okaze sie w trakcie trwania sezonu mysle ze nie bedzie żle. A co do emotki to nie wnikajmy kto jest kim. :D pozdro
Mazda Hifonics

#9 dB Drag Racing

• Użytkownik
  • 461 postów

Napisano 05 marzec 2011 - 09:52

Wyświetl postUżytkownik jd dnia 05 marzec 2011 - 00:37 napisał

Tiaaa, napisane jest w złotówkach, aby co drugi nie lubiący za dużo czytać łyknął to jak młody pelikan. Tylko czy potem zgodnie z punktem 6 na pewno te złotówki dostanie do łapy? Po mojemu wszelkie zasady od razu można przedstawić i opisać wprost, a nie jakąś okrężną drogą, że niby tak, z tym że jednak nie do końca tak.

Nagrody mają być przekazane w postaci czeku, ze względu na to, że ta zabawa nie jest zgłoszona w odpowiednim urzedzie jako konkurs z nagrodami pieniężnymi co wiązałby się z tym, że trzeba byłoby zapłacić podatek od takiej nagrody czyli już 19% mniej, a sama papierologia i załatwianie to też kolejne pieniądze do wydania.
Chcąc zmaksymalizować wysokość wygranej sponsor zdecydował się na taką formę nagrody. Niemniej jednak z tego co wiem to za taki czek będzie można kupić wszystko co oferuje serwis www.caraudio.com.pl więc zwycięzcy nie będą ograniczeni tylko do sprzętu jednej marki. Dokładne informacje mają się jeszcze pojawić na www.hifonics.com.pl .
Ja ze swojej strony rozmawiam jeszcze z dwiema innymi firmami, które również były zainteresowane tego typu akcjami więc być może, projekt się jeszcze rozwinie.
Przy odrobinie wsparcia i dobrej woli ze strony naszej sceny CA będziemy rozwijali się dalej.
Ostatecznie każdy kto chce startować robi to bo lubi, więc należy potraktować to akcje jako wartość dodaną do, a nie formę zbijania kasiory na turniejach :ok: . Zabawa może być fajna i mam nadzieje zmobilizuje kilku nowych zawodników do startów.
"GIVE ME MORE 181,7dB"- ALAN DANTE WF USA INDIANAPOLIS 2008

#10 jd

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 05 marzec 2011 - 15:23

Nie mam nic przeciwko samej idei, a nawet jestem "za", tylko nie leży mi zakręcona forma jej zaprezentowania, co może rodzić różne niedomówienia. Proste rozwiązania są najlepsze i wystarczy napisać:
I miejsce - gratis do wyboru sprzęt firmy XXX o wartości do 5000zł licząc po cenach detalcznych brutto.
II miejsce - .... itp.
A podatki? Jesteś pewien że nagrody rzeczowe i darowizny dla osób trzecich nie podlegają opodatkowaniu? Jakbyś nie nazwał swój umowny czak, to i tak obdarowujesz zwycięzców produktami o jakiejś wartości.

Wyświetl postUżytkownik dB Drag Racing dnia 05 marzec 2011 - 09:52 napisał

Ostatecznie każdy kto chce startować robi to bo lubi...
Jasne, ale taki, który to lubi, nie wybiera impry z powodu że rozdają tam kasę lub prezenty. Jednak jest wolny wybór i skoro ktoś potrafi się bawić tylko gdy mu za to zapłacą, to już nie moja sprawa. Niech tylko potem nie nazywa siebie zawodnikiem z zamiłowania, bo to fikcja.

Cytat

...więc należy potraktować to akcje jako wartość dodaną do, a nie formę zbijania kasiory na turniejach :ok: . Zabawa może być fajna i mam nadzieje zmobilizuje kilku nowych zawodników do startów.
Skoro nie jest to dla kasiory, a jedynie dla mobilizacji nowych zawodników, to niech sponsor pokaże swą wielkość oaz miłość do zawodów i szarpnie się na gest, na którym na samym wejściu jeszcze co prawda nie zarobi, ale też nic nie straci. Niech ulży nowym zawodnikom sprzedając im te zestwy startowe z rabatem "demo", czyli bez swojej marży, albo w ogóle z tych zestawów zrezygnuje i zaoferuje tylko nagrody na zachętę. Po mojemu sponsor z samej definicji ma najpierw wyłożyć kasę w zamian za promowanie swoich produktów. Zarabiał będzie później, na normalnej sprzedaży, gdy właśnie te produkty sobie odpowiednio wypromuje.
:)
PS
A cała DBDRA od samego początku nie jest stworzona tylko i wyłącznie dla kasy?

#11 Bzyku123

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 05 marzec 2011 - 18:08

ja i tak wole eascaa
nawet jak bym chciał brać w tym udział, to sprzęt który MUSZE mieć jest za słaby dla mnie do normalnego słuchanie, już mam 2kW w bagażniku i czuje niedosyt, gdyby było to na warunkach że trzeba mieć tylko w aucie jakąś część sprzętu od hifona to odrazu bym się na to pisał, a nie mam zamiaru kupować sprzętu za 3500zika który mnie nie zadowoli i nawet uważam że dla początkującego zawodnika 3500zika to jest bardzo dużo, wiem bo sam jestem początkujący, no ale niech wam się uda, powodzenia

takie moje zdanie i w 100% popieram Pana Jurka

pozdro

#12 jd

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 05 marzec 2011 - 18:57

Ale nie ma co tego przeżywać i nie chodzi o to kto jaką organizację woli. To tylko luźna dyskusja na zasadzie co być może by było, gdyby było inaczej. Nie mam zamiaru nikomu mieszać w planach, bo to w sumie nie moja broszka. Nie urabiam też gruntu pod siebie, bo nie szykuję nic konkurencyjnego w podobnym stylu, gdyż nie mam zamiaru przyciągać ludzi na zawody materialnymi dobrami. Wyrażam jedynie swoje prywatne zdanie, że zasady takich konkursów powinny być jasne, proste i zrozumiałe dla każdego, bez potrzeby ich głębszej analizy od dupy-strony. Wówczas jest mniej rozczarowań i w sumie lepszy odbiór oraz efekt takich przedsięwzięć. Wyłączam się.

#13 K@mil

• Administrator
  • 3593 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 08:57

Pamiętajcie, że nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w tych zawodach :)
Dobrze, że chociaż coś się dzieje w temacie "ciśnienia".

Fakt mi również nie podobają się warunki regulaminu, więc nie biorę udziału - prosta zasada.

Dlatego proponuję nie zaśmiecać tematu luźnymi dyskusjami na temat nagród.

Możliwe, że znajdą się chętni i będą chcieli uzyskać aktualne informacje o planowanej imprezie w tym temacie.
W życiu najważniejsze jest to, aby robić to, co się lubi...

#14 jd

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 12:49

OK, tym bardziej cały temat proponuję zamknąć i przenieść do kosza, bo odpowiednim miejscem do podawania tego typu oficjalnych komunikatów, obwieszczeń i regulaminów są oficjalne strony każdej organizacji.

#15 stefanb

• Użytkownik
  • 704 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 14:49

Wyświetl postUżytkownik jd dnia 06 marzec 2011 - 12:49 napisał

OK, tym bardziej cały temat proponuję zamknąć i przenieść do kosza, bo odpowiednim miejscem do podawania tego typu oficjalnych komunikatów, obwieszczeń i regulaminów są oficjalne strony każdej organizacji.
Taaa a ten temat to co ----> Regulaminy zawodw EASCA 2010. - StrefaCarAudio.pl - Forum Car Audio ?? Tyle się różni że jest link podany.

#16 Grzegorz1969

• Użytkownik
  • 2278 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 15:30

Dziwią mnie trochę te przepychanki.
Przecież są to zawody przeznaczone dla zupełnie innej grupy ludzi.
Tu sprzęt na którym się startuje jest taki sam (powinno być jeszcze embargo Hifonics-a dopuszczające wyłącznie sprzęt z fabrycznymi plombami :zawstydzony:).
Powoduje to, że głównym czynnikiem wpływającym na wynik jest wiedza z ogólnie pojętej fizyki z naciskiem na kilka jej działów a także pracowitość i poparcie tego wiedzą praktyczną a nie ......
permanentna niewiedza w czasie zawodów zawodników, sędziów i organizatorów oraz stopień powiązań tychże.
Taka konstrukcja tej dyscypliny ogranicza co prawda trochę jej popularność, jednakże daje szanse w miarę uczciwej konkurencji.
Przecież wiadomo, że np. osoby mające wyłącznie siano .... tu , tam i ..... tam też ...... nie mają w tych zawodach czego szukać :wink: . Dla takich na pewno wymyśli się inne konkurencje, inne regulaminy i inne pucharki.
Tak samo jak dla jednych relaksem jest gra w szachy a inni jej w ogóle nie rozumieją i dlatego jest tyle innych możliwości relaksacji .
Nowy podpis :
Od ... ( ZMIENIONO, ZAKAZANO, WYKREŚLONO, OCENZUROWANO, ZASTĄPIONO, USUNIĘTO, ODRZUCONO , POMINIĘTO ) ... nucę cicho stereo i przytupuje.
POPRAWIONO i UZUPEŁNIONO : wdzięczny i szczęśliwy użytkownik forum

#17 Morfi

Piździnk Tiiim

• Użytkownik
  • 1276 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 17:37

zaraz dojdzie do tego, że organizatorzy imprez będą na siebie skarbowy nasyłać...
Lista forumowych hitów: STX na suba, HSK za 300, ama bl160 + mission, proa simplex 160 + mission, Audio system hx8 sq, RF HX2 / akutalizowana 09.12.2011r
"Czysty bass sprawi ze twe auto stanie sie widocznym wsród innych audiofili,"
lampy + 604x. @Emil: nie zapomnij o prezencie dla mnie na Wiosnę ;)

#18 sanders156

• Użytkownik
  • 4041 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 18:02

Moje zdanie jes proste , powstala pewna formula zawodow , orginalna i ciekawa bo sprawiedliwa dla wszystkich zainteresowanych , sprawiedliwa bo jezeli kogos juz stac zeby w niej wystartowac to robi to na tymsamym sprzecie co konkurencja , a jezeli kogos nie stac to oczywiscie moze kupic taniej sprzet jaki chce i wystartowac w innej formule. PROSTE ;)

Użytkownik powalla edytował ten post 06 marzec 2011 - 18:05

#19 jd

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 19:41

Wyświetl postUżytkownik stefanb dnia 06 marzec 2011 - 14:49 napisał

Taaa a ten temat to co ----> Regulaminy zawodw EASCA 2010. - StrefaCarAudio.pl - Forum Car Audio ?? Tyle się różni że jest link podany.
Cóż za błyskotliwość i szybkość działania, chociaż to "tyle" jest dużą różnicą. Śmiało można wszystkie wywalić. Nie ma problemu. Ale jednak na przyszłoś zacznij czytać ze zrozumieniem zanim się z czymś wyrwiesz, bo widzę, że jest problem z ogólną "kumliwością". Odrobinę więc naświetlę, że mój tekst o usunięciu tego tematu do kosza, był odpowiedzią na to co było napisane bezpośrednio wyżej, a czego zapewne już nie każdy raczył doczytać.
Otóż mój przedmówca napisał m.inn.:

Cytat

...Dlatego proponuję nie zaśmiecać tematu luźnymi dyskusjami na temat nagród.
Skoro więc na forum DYSKUSYJNYM w dziale specjalnie utworzonym dla spraw związanych z zawodami dB DRAG, nie jest wskazane DYSKUTOWANIE o konkursach i nagrodach dotyczących zawodów dB DRAG, to napisałem, że w takim razie pasuje wywalić do kosza również wszystko inne co jest w tym temacie. Wspomniałem też, aby tego typu ogłoszenia i komunikaty każda organizacja podawała sobie na swoich stronach, bo po to one są (żeby tutaj był spokój). Co tu jest znowu nie hallo. Chyba tylko to że standardowo, pewna grupa bojowo nastroszonych, zanim cokolwiek doczyta do końca, to już zdąży wyjąć szabelkę.

#20 kminio

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 06 marzec 2011 - 19:44

tak ja to odebralem i napisalem , ale usuneli jak zwykle. nawet z kosza.
barbus team 2011 .... hopefully

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!