Vampirek - Dementowanie Plotki (MX5)
Napisano 13 luty 2011 - 13:25
### Piszę poprawnie po polsku. ### You should remember, idiots blow speakers, not low power. ###
Napisano 15 luty 2011 - 21:09
2tylne ćwiartki potrzeba mi samych poszyć błotników (Dawca 97r Włoszczyzna 80tyś przebiegu Stan idealny)
2 Drzwi Prawe lewe uzbrojone ten sam dawca
panel nawiewu
nakładka na lewy reflektor i bierzemy się na poważnie od przyszłego tygodnia do pracy aby na jakiś sezon się wyrobić. również z Audio...
Napisano 15 luty 2011 - 21:10
Napisano 17 luty 2011 - 18:11
Dodatkowo kupiłem dziś maty na wew stronę drzwi
firma silent coat wykonanie jest zacne wiec bedą robić robotę
Napisano 08 marzec 2011 - 14:14
Dziś Demolki Ciąg dalszy.... Dach wyjechał Za nim blenda na pas tylny lampy i zderzak ze wzmocnieniem. Teraz czas na zdjęcie błotników
--->
--->
I jeszcze jako bonus znalazłem takie oto toczydła do mazdy

OZ Route 7J 15" ET12cie
Teraz pozostało wymienić błotniki polakierować auto i Przystapić Do instalowania Dupereli
Napisano 08 marzec 2011 - 14:20
a felgi, cóż mi się nie widzą w ogóle.
Napisano 08 marzec 2011 - 14:39
Opony - ja Toyo więcej nie kupię
Napisano 08 marzec 2011 - 15:11
Jeśli chodzi o felgi na zdjęciach nie robią jakiegoś szału to fakt... ale w rzeczywistości na prawdę pasują klimatem do Mx5 po kilku zabiegach kosmetycznych (polerka) ładnie się to będzie prezentować. Mówią że o gustach się nie dyskutuje
Napisano 11 maj 2011 - 22:53
Pora zdmuchnąć troche kurzu z tematu... wiem dawno nic nie było pisane co nie znaczy że projekt audio umarł. Nic nie umarło dopiero Kończymy renowację samochodu. Dopiero za 2 tyg zostanie odebrana jak dobrze pójdzie. Może po kolei co nas zastało po rozebraniu i po powycinaniu elementów... Dużo rudej którą trzeba było usunąć. trochę zdjęć.

W Między czasie Felgi przeszły małą renowację:

Tada:

Następnym Etapem było przewiezienie auta od typowego blacharza do lakiernika gdzie chłopcy dalej rozbebeszali i czyscili z rdzy mazdę

Mijały dni... i trafiło się to:
Gwincik do amorów KYB GR2 w zupełności wystarczy
Stwierdziłem że nie wytrzymam i felgi muszę gdzieś przymierzyć więc?

Troche wystają ale to się skoryguje w owym aucie nie było przeklepanych rantów
Następnie auto zostało wyszlifowane z warstw starego lakieru i okazało się że miało gradobicie ;/ a to pech... cóż wiele musieliśmy szlifować.. aby uzyskać równą powierzchnię...

W efekcie został usunięty praktycznie cały lakier... następnie wgniotki zostały wyszpachlowane a następnie auto zostało pokryte Szpachlą natryskową.

Ten etap mamy za sobą ale że ja jestem maruda i przez tydzień wybierałem kolor... pomiedzy białym perłowym białym perłowym z dodatkiem niebieskiej perły czerwonym zlotym etc... w każdym razie ma być wyjątkowa... dlatego to tyle trwa... dziś już kolor został wkońcu zaakceptowany efekty zobaczycie niebawem.
Ale? W między czasie stwierdziłem że środek w pierwszej generacji MX5 jest bardzo nudny i zalatuje mychą

I tydzień temu udało mi się zakupić foteliki do kompletu z Civic`a Type R były w kiepskim stanie... i udały się do spa (tapicera) dzieki temu odzyskały stary blask (na zdjęciach fotel kierowcy) Materiał To Alcantara + na środku siateczka a wszystko przeszyte czerowną nicią.

I to tak minęły ostatnie dni i tygodnie.
Co do samego audio. dziś udało mi się kupić za 23zł bardzo fajny gadżet Stopki samoprzylepne z przelotkami do trytrytek + 200 trytrytek w 5ciu kolorach
A tak w między czasie sprzedałem słupki z MonaCor`ami ze wzgledu na to że mówiliście że to nie pasuje nijak do MP7.16 cóż... Teraz Na Tweeter wybór padł na WaveCor`a
Pozdrawiam
V.
Napisano 12 maj 2011 - 07:41
Napisano 12 maj 2011 - 14:19
HONOROWY członek Hamerit Team chyba za wytrwałość ;P
..."Sporo porownywalem wzmakow i naprawde nie widzialem tak szybkiego wzmaka w tej klasie"..
Napisano 23 czerwiec 2011 - 18:05
Uff... Hektar czasu minął od poprzedniego posta... Mineło również ponad 3 miesiące i nadejszła wiekopomna chwila... Auto wróciło na podjazd.
Spaj foty wszyscy widzieli efekt końcowy jest wiecej niż zadowalający
Classic Red?

No Fucking Way
Foty są z telefonu wiec efektu nie widać w ogóle.

Przystąpiliśmy do składania zewnętrznej części auta. najpierw koła niusia się troche poszerzyła? Blacha z przodu to zło więc wyjechała do bagażnika

Na nowym kole wygląda tak?

I foto z wczorajszego zabezpieczania małej

Dzis od rana wziąłem się za przygotowania do dalszych prac

Głuszenia nadszedł czas.....

Oczywiście poszła dekarka... robiona na gorąco... dodatkowo na nią idzie pianka wygłuszająca o grubości 3mm ale to dopiero po położeniu przewodów... Czyli kablologia pelną gębą zacznie się jutro... bo dodatkowo okazało się że musze przerobić pinologię deski rozdzielczej od NB do mojej wersji
Co do foteli to niestety Type Ry zostały sprzedane z powodów prozaicznych po prostu nie weszły do auta.... ale z zyskiem
Dalsze efekty prac niebawem
Napisano 25 czerwiec 2011 - 20:30
Kontynuując mój monolog...Dorzuce kilka nowych fotek. Przez ostatnie dwa dni niewiele się zmieniło bo siedziałem nad Kablo-Pinologią Deski rozdzielczej i drzwi. Po prostu zrobić raz a dobrze by do tego potem nie wracać. Nie chciałem jednakże niszczyć oryginalnej wiązki. A że posiadałem kompletną wiązkę z NB czyli nowszego modelu mogłem sobie pozwolić na zrobienie przejściówek. Jednym słowem Profeska żadnej Druciarni.
Po kolei:
Przejściówka dla panelu dmuchawy. nieznacznie zmieniła się pinologia więc jest

Przejściówka włącznika świateł awaryjnych + włącznika Mechanizmu otwierania i zamykania świateł

I przejsciówka (najdłuższa) panelu elektrycznych szyb. w towarzystwie reszty

Doszło jeszcze przelutowanie kostki od włącznika elektrycznych lusterek i dospawanie nowej wiązki do Zegarka
W efekcie Pinologia deski zakończona sukcesem. Wszystko sprawdzone na sucho i Bangla
Dziś wziąłem się za wiązki w drzwiach. Moje auto niestety nie było wyposażone ani w el szyby ani el lustra ni też centralny zamek
Wszystko zamieszkało w aucie wraz z nowym wygłuszeniem drzwi... Na zewnętrzny płat poszły Maty SilentCoat sprawdzone już kilkukrotnie i na prawde dają radę i robią robotę.

W dniu jutrzejszym jest plan na zakończenie Procesu pinologicznego. I jeśli się uda znaleźć odpowiedni gadżet do wzmocnień w otwory montażowe to zostanie również wygłuszona część wewnetrzna drzwi
Napisano 28 czerwiec 2011 - 21:19
Dziś Kolejny Element mojego monologu
A więc po kolei. Drzwi. To jest temat rzeka... trochę się z nimi zeszło i mam nadzieję że wszystko będzie ok. Na początek zostały zainstalowane 12mm Dystanse z MDFu być może będą potrzebne ciut niższe... ale to się okaże niebawem. Następnie przystąpiłem do montażu klamek od NB no i zaczeło się rzeźbiarstwo.. Szczerze powiem że nie wiem jak dopasować na koniec ten plasticzek dookoła klamki aby wszytko banglało.... jak zorganizuje 2gi komplet to pokombinuje opalarką aby ten trochę odkształcić by wszystko ładnie się zgrywało. Kolejnym krokiem było wstawienie wzmocnienia z Blachy Aluminiowej w najwiekszy otwór rewizyjny. Nie lubimy jak nam dźwięk spieprza.... Na koniec wszystko zostało obwiercone przygotowane pod boczek. pasowanie... i Wygłuszanie. a teraz troche fotorelacji

Mamy boczki Jesteśmy happy że najgorsza część roboty za nami... Teraz czas zająć się ciut przyjemniejszą robotą. Na początek Kablomania RCA. Również nie lubie Pier**ka w kablach więc wszystko zostało zainstalowane na kwadracikach montażowych i przytroczone kolorowymi trytrytkami

Kable do głośników lecą prawym i lewym progiem

Następnie aby podłogę ciut wyrównać i wyzbyć się filcowych wkładek lub je z czasem wymienić jeśli będzie mało wygłuszenia. Użyta została Pianka pod panele podłogowe sztuka ma 3mm została położona podwójnie.

Potem wpadł dywanik

Teraz przenieśmy się do tyłu powyżej ściany grodziowej tam też mamy pożądek w kablomanii

Następnie została wygłuszona blacha dzieląca odpowiednio stuningowana do przenoszenia Basowych rejestrów z bagażnika

Mamy wszystko już aby włożyć deskę od NB która uprzednio została uzbrojona w wiązkę

Podsumowując mamy Deskę od NB Boczki z NBFLa niestety okazało się że potrzebuje jeszcze obudowy kierownicy od NB
Napisano 28 czerwiec 2011 - 21:30
będziesz musiał kiedyś podjechać do Pawła do Malborka abym mógł to wszystko na żywo zobaczyć ;)
Napisano 29 czerwiec 2011 - 11:38
Napisano 29 czerwiec 2011 - 11:54
Napisano 29 czerwiec 2011 - 14:19
Przód: Focal Utopia No.7 Active + BRAX X2400/BRAX X1000
Sub: Phase Aliante 10Si + BRAX X1000
Napisano 29 czerwiec 2011 - 15:15
słucham muzy przez sluchawki
Napisano 29 czerwiec 2011 - 19:56
Astra H OPC :D
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych