Citroen Berlingo II etapowa instalacja
Napisano 30 grudzień 2010 - 19:15
W moich stronach jest o tyle dobrze że są często spoty na które przyjeżdża sporo ciekawych autek.Ludzie są życzliwi dla siebie i można na luzie sobie pogadać i wymienić spostrzeżenia.Nie ma dziwnych zawiści,złośliwości czy przysrywania,aż chce się jechać na kolejny.Ze spotkania na spotkanie widać i słychać jak ludzie poprawiają swoje systemy.
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.
Napisano 30 grudzień 2010 - 19:31
Napisano 30 grudzień 2010 - 19:39
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.
Napisano 30 grudzień 2010 - 19:45
A tak jakos dzis wolno kontaktuje po nieprzespanej nocy to teraz mi sie przypomnialo, ze wyslalem kabelki do disaster3 i bede u niego pewnie pozniej niz ja bym mu je osobiscie dostarczyl
Użytkownik Piotrsaint edytował ten post 30 grudzień 2010 - 20:07
Napisano 30 grudzień 2010 - 22:05
Użytkownik Piotrsaint dnia 30 grudzień 2010 - 19:45 napisał
A tak jakos dzis wolno kontaktuje po nieprzespanej nocy to teraz mi sie przypomnialo, ze wyslalem kabelki do disaster3 i bede u niego pewnie pozniej niz ja bym mu je osobiscie dostarczyl
no niestety magia szaleństw przedswiątecznych i wysyłek. Obecnie czekam na 2 przesyłki (jedną krajową od Cibie) i drugą zagraniczną z USA - kij wie kiedy to wszystko przyjdzie....
Napisano 30 grudzień 2010 - 22:09
Chodzi mi generalnie o najnizsze rejestry, basu o dziwo spodziewalem sie wiecej po przeczytanych mega opisach tegoz woofera, a w tej materii AS 165 phase zjada go w calosci co prawda 155 gra lepiej w wyzszym pasmie ale nie tego szukam w wooferze. Lubie mocne granie ale nie napierdalanie, mocne bardzo jakosciowe granie, utwory instrumentalne, duzo kontrabasu, gitary basowej, bebny, perkusja itp wiadomo, ze takze cala masa instrumentow ale tu robote robia sredniaki i tweetery.
Na wiosne bede testowal Seasa Excela w komorze, a takze reszte co widac na fotach i znajac siebie zapewne jeszcze z 3 - 5 innych wooferow.
Napisano 30 grudzień 2010 - 22:58
Sam stawiam identyczne wymagania wooferowi jak ty.
Odnośnie seasa miałeś już z nim jakiś kontakt?
Ciekawi mnie ten przetwornik...
Napisano 30 grudzień 2010 - 23:07
Napisano 30 grudzień 2010 - 23:18
Porownywalem ale to jednak zupelnie inne brzmienia, Brax jest poukladany naprawde mega gra ale nie ma miecha dla mnie nie ma takiego fun'u, przy mocnym graniu i szybkim to takie stuku puku moze i baardzo precyzyjne ale, wiec jesli chodzi o precyzje to Brax gra lepiej ale na dole u mnie w aucie takze nie dawal rady, teraz przez zime mam w aucie JBL 660 i zimno jest wiec nie chce ich zmieniac teraz, oslucham sie i podlacze AS to od razu zweryfikuje czy milosc ciagle trwa ;). (jak woze jakies woofery to min 1 - 2 miechy musza byc bym sie osluchal i nie mial dylematow). W Berlingo siedzi sie jednak troche wyzej niz w przecietnym aucie i to takze ma spore znaczenie w odbiorze.
As dla wiekszosci zawodnikow SQ nie przypasi, jest taki jakis nieokrzesany, srednica jakas taka srednia ale mi sie podoba nie ugina sie jak sobie odkrece np Terror Attack.
Napisano 30 grudzień 2010 - 23:26
Napisano 30 grudzień 2010 - 23:27
U mnie woofer też musi grać z jajem.
Napisano 30 grudzień 2010 - 23:51
Napisano 30 grudzień 2010 - 23:54
Opel Vectra B | Alpine CDA-9833R | MTX Blue Thunder PRO 75x2+Hertz HT25 | Rockford Fosgate Punch 800.2+Hertz HV165 | Active
Napisano 31 grudzień 2010 - 01:05
Generalnie nie do zajechania, podobnie jak matrix może grać bez cięcia od dołu odwdzięczając się głębokim basem, przy czym z AS basu jest więcej, nie jest może głebszy niż z matrixa ale jest na pewno masywniejszy, jest niestety wolniejszy od matrixa i duży DF pieca nie miał za bardzo znaczenia na poprawę, na matrixie jak Ray Brown zapoda na kontrabasie to czuć jak struna wibruje i wybrzmiewa do końca w AS ten efekt jest nieco mniej słyszalny (wiadomo nie każdy słucha koncertów na 3 kontrabasy ;)
ale jakby co to daje okładeczkę)

co do zasilenia to 100W dla AS to absolutne minimum, dla mnie było za mało dopiero przy 200W pokazał co potrafi i później nie miałem ochoty podłączać go pod nic innego jak swoją najmoncniejszą dwukanałówkę. Godny polecenia przetwornik dla wielbicieli mięcha w aucie.
Osobiście wolę matrixa, przede wszystkim za wielobarwność (zdolność do odtworzenia czegokolwiek) i precyzję. (a na brak basu nie narzekam choć bez suba jeżdżę)
Wróce jeszcze do tego 3waya z AS (w komplecie AS165Phase jest sprzedawany jako 2 way), w tym wooferze przeszkadzała mi wycofana średnica (w purystycznym podejściu SQ pasmo 1000-3000Hz w tym wooferze nie występuje ;) i lekko (delikatnie)zmulony fundament. (nie wiem czemu na allegroszu polecają go jako zestaw do jazzu, kiedy jest to perfekcyjny system do trance, hh i innych nowoczesnych elektronicznych bitów z basem z syntezatora)
Napisano 31 grudzień 2010 - 12:07
Użytkownik Piotrsaint dnia 30 grudzień 2010 - 22:09 napisał
Może Tec SQ6? W sam raz w duże drzwi, jest moc i jakość, i nie kosztuje fortuny.
Napisano 01 styczeń 2011 - 11:36
Seasa mam juz dlugo ale jakos go zbytnio nie uzywalem bo nie bylo czasu i mozliwosci, to Seas z Alero o Tomka, ktore startowalo w MP w tym roku, u mmnie potestuje w calych drzwiach jak i w komorze. Seasy zagraja pod msk3000 bo tylko ten piec z moim moze je zasilic. Zreszta chyba wszystkie woofery bede testowal wlasnie pod tym piecem. W nadchodzacym sezonie chce jeszcze pojsc w strone phonix golda serii ms bo to mysle za malo docenione i pewnie malo znane piece, a na swiecie niezadko uznawane za najlepsze konstrukcje w historii. Dlaczego zmiany?? Troche brakuje mi mocy na dole, inne wyjscia jakie chodza mi po glowie to SS HR2 na wooferach, moj ss na sredniakach i wooferach ale mam miliony mysli cos w pewnoscia sie zmieni bo u mnie juz tak zawsze jest. Myslie, ze tak naprawde nigdy auta nie skoncze w tym znaczeniu, ze nie bede kombinowal z nowymi klockami tylko dla wlasnej wiedzy i odczucia tych, ze kockow.
Napisano 10 styczeń 2011 - 23:23
Napisano 17 styczeń 2011 - 12:20
Natomiast jesli chodzi o bardziej wyrafinowane pioneery np DEX-P99R musi miec oryginalny pilot aby odpalić w nim DSP( zarowno mały jak i duzy pilot) , reszta funkcji dziala normalnie.
Osobiście myśle że najlepiej jak byś do kogoś podjechał i spróbował czy działa u Ciebie obojetnie jaki CXB na kierownice i wtedy dopiero kupował CD-SR100.
A tak nawiasem to przeczytałem cały Twój temat ,że sprzet niezły to nie musze mówić nawet , natomiast jedno zwróciło moją uwagę -
Twoja wzmianka na temat niedocenianego Pioneera DEH-P9400MP , masz racje wogóle ten model zapomniany jakiś jest w Polsce, a to radio robi wielką robote , wg mnie wieksza niż chociażby CDA-9812,13,15.
Napisano 17 styczeń 2011 - 18:04
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych