Skocz do zawartości

Citroen Berlingo II etapowa instalacja

201 odpowiedzi w tym temacie

#41 Raadek

NaturalSound

• Użytkownik
  • 3766 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 19:15

Nie wiem o co Ci chodzi...
W moich stronach jest o tyle dobrze że są często spoty na które przyjeżdża sporo ciekawych autek.Ludzie są życzliwi dla siebie i można na luzie sobie pogadać i wymienić spostrzeżenia.Nie ma dziwnych zawiści,złośliwości czy przysrywania,aż chce się jechać na kolejny.Ze spotkania na spotkanie widać i słychać jak ludzie poprawiają swoje systemy.
Music on the move
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.

#42 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 19:31

Eeee nie mam nic zlego na mysli, nawiedzonego czyli kochajacego to w co sie bawimy, bo ja sam siebie moge nazwac nawiedzonym. W Wawie bede... jutro i pojutrze :) no ale to nie czas na jakiekolwiek rozkminiania

#43 Raadek

NaturalSound

• Użytkownik
  • 3766 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 19:39

Szkoda że wyjazd nie wypadł Ci na 9 stycznia.
Music on the move
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.

#44 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 19:45

Bede jutro i pojutrze w Radissonie i chce z Żoną zobaczyc jak sie Stolica bawi w Nowy Rok :)

A tak jakos dzis wolno kontaktuje po nieprzespanej nocy to teraz mi sie przypomnialo, ze wyslalem kabelki do disaster3 i bede u niego pewnie pozniej niz ja bym mu je osobiscie dostarczyl :)

Użytkownik Piotrsaint edytował ten post 30 grudzień 2010 - 20:07

#45 Gilotyn@

Old School

• SCA Team
  • 2423 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 20:54

Ciekawi mnie trochę

Wyświetl postUżytkownik Piotrsaint dnia 30 grudzień 2010 - 18:15 napisał

A tak powaznie to po srednich doznaniach z Revelatorem,

Co konkretnie masz na myśli ?
Potężny Dźwięk - Sound Quality

#46 disaster3

• Użytkownik
  • 1961 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 22:05

Wyświetl postUżytkownik Piotrsaint dnia 30 grudzień 2010 - 19:45 napisał

Bede jutro i pojutrze w Radissonie i chce z Żoną zobaczyc jak sie Stolica bawi w Nowy Rok :)

A tak jakos dzis wolno kontaktuje po nieprzespanej nocy to teraz mi sie przypomnialo, ze wyslalem kabelki do disaster3 i bede u niego pewnie pozniej niz ja bym mu je osobiscie dostarczyl :)

no niestety magia szaleństw przedswiątecznych i wysyłek. Obecnie czekam na 2 przesyłki (jedną krajową od Cibie) i drugą zagraniczną z USA - kij wie kiedy to wszystko przyjdzie....
Dynamo Team :P

#47 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 22:09

Na poczatek nadmienie, ze jak widac, kazdy woofer gra u mnie w calych drzwiach, i o ile lotus w ogole nie zagral (to swietny woofer w komorze) to revelator takze jakos mi nie przypasil. Osluchiwalem model 155 ze stajni alpine z zestawu f1 to dla konkretnego opisu.
Chodzi mi generalnie o najnizsze rejestry, basu o dziwo spodziewalem sie wiecej po przeczytanych mega opisach tegoz woofera, a w tej materii AS 165 phase zjada go w calosci co prawda 155 gra lepiej w wyzszym pasmie ale nie tego szukam w wooferze. Lubie mocne granie ale nie napierdalanie, mocne bardzo jakosciowe granie, utwory instrumentalne, duzo kontrabasu, gitary basowej, bebny, perkusja itp wiadomo, ze takze cala masa instrumentow ale tu robote robia sredniaki i tweetery.
Na wiosne bede testowal Seasa Excela w komorze, a takze reszte co widac na fotach i znajac siebie zapewne jeszcze z 3 - 5 innych wooferow.

#48 Gilotyn@

Old School

• SCA Team
  • 2423 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 22:58

Wynika na to że AS 165 Phase lepiej spisywał się od LS155 revelatora według Ciebie? (cały czas piszę z myślą o grze w całych drzwiach)

Sam stawiam identyczne wymagania wooferowi jak ty.

Odnośnie seasa miałeś już z nim jakiś kontakt?
Ciekawi mnie ten przetwornik...

#49 Hellsin

Hell's kitchen

• Użytkownik
  • 3984 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 23:07

Piotrsaint - a testowałeś może u siebie zwykłe matixy 6.1 lub wersję PP ? Ciekaw jestem jak się mają do AS 165.
!!! Oldschool rules !!! Kraina ciągłych zmian ... The true power of SQL ;)

#50 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 23:18

Moze Adamu doda cos od siebie o AS bo takze je cwiczyl...
Porownywalem ale to jednak zupelnie inne brzmienia, Brax jest poukladany naprawde mega gra ale nie ma miecha dla mnie nie ma takiego fun'u, przy mocnym graniu i szybkim to takie stuku puku moze i baardzo precyzyjne ale, wiec jesli chodzi o precyzje to Brax gra lepiej ale na dole u mnie w aucie takze nie dawal rady, teraz przez zime mam w aucie JBL 660 i zimno jest wiec nie chce ich zmieniac teraz, oslucham sie i podlacze AS to od razu zweryfikuje czy milosc ciagle trwa ;). (jak woze jakies woofery to min 1 - 2 miechy musza byc bym sie osluchal i nie mial dylematow). W Berlingo siedzi sie jednak troche wyzej niz w przecietnym aucie i to takze ma spore znaczenie w odbiorze.
As dla wiekszosci zawodnikow SQ nie przypasi, jest taki jakis nieokrzesany, srednica jakas taka srednia ale mi sie podoba nie ugina sie jak sobie odkrece np Terror Attack.

#51 Gilotyn@

Old School

• SCA Team
  • 2423 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 23:26

A jak wygląda sprawa nakarmienia tych wooferów AS 165 phase ?

#52 greg-si

• SCA Team
  • 2146 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 23:27

Chętnie bym posłuchał Twojej furki bo wygląda na to że może mi się naprawdę spodobać :)
U mnie woofer też musi grać z jajem.

#53 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 23:51

No takie dobre 100W to minimum ale jak sie da 200 to tylko lepiej :D u mnie niestety tylko dobra setunie dostaja ale potestuje z innym piecem :)

#54 FUBU

Gąbka się nie pyta o gatunek!

• Użytkownik
  • 3039 postów

Napisano 30 grudzień 2010 - 23:54

wasylwek ma te wooferki z tego co pamietam i jak dostaly duzo wacikow od zapco 300 to bardzo elegancko tupaly pamietam :)
Yippie-ki-yay Motherfucker!

Opel Vectra B | Alpine CDA-9833R | MTX Blue Thunder PRO 75x2+Hertz HT25 | Rockford Fosgate Punch 800.2+Hertz HV165 | Active

#55 Adamu

• Użytkownik
  • 563 postów

Napisano 31 grudzień 2010 - 01:05

AS 165Phase to świetny woofer, w szczególności do 3 waya jesli ktoś lubi sobie posłuchać głośno i czysto.
Generalnie nie do zajechania, podobnie jak matrix może grać bez cięcia od dołu odwdzięczając się głębokim basem, przy czym z AS basu jest więcej, nie jest może głebszy niż z matrixa ale jest na pewno masywniejszy, jest niestety wolniejszy od matrixa i duży DF pieca nie miał za bardzo znaczenia na poprawę, na matrixie jak Ray Brown zapoda na kontrabasie to czuć jak struna wibruje i wybrzmiewa do końca w AS ten efekt jest nieco mniej słyszalny (wiadomo nie każdy słucha koncertów na 3 kontrabasy ;)
ale jakby co to daje okładeczkę)

Dołączona grafika

co do zasilenia to 100W dla AS to absolutne minimum, dla mnie było za mało dopiero przy 200W pokazał co potrafi i później nie miałem ochoty podłączać go pod nic innego jak swoją najmoncniejszą dwukanałówkę. Godny polecenia przetwornik dla wielbicieli mięcha w aucie.
Osobiście wolę matrixa, przede wszystkim za wielobarwność (zdolność do odtworzenia czegokolwiek) i precyzję. (a na brak basu nie narzekam choć bez suba jeżdżę)

Wróce jeszcze do tego 3waya z AS (w komplecie AS165Phase jest sprzedawany jako 2 way), w tym wooferze przeszkadzała mi wycofana średnica (w purystycznym podejściu SQ pasmo 1000-3000Hz w tym wooferze nie występuje ;) i lekko (delikatnie)zmulony fundament. (nie wiem czemu na allegroszu polecają go jako zestaw do jazzu, kiedy jest to perfekcyjny system do trance, hh i innych nowoczesnych elektronicznych bitów z basem z syntezatora)

#56 jimix

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 31 grudzień 2010 - 12:07

Wyświetl postUżytkownik Piotrsaint dnia 30 grudzień 2010 - 22:09 napisał

Lubie mocne granie ale nie napierdalanie, mocne bardzo jakosciowe granie, utwory instrumentalne, duzo kontrabasu, gitary basowej, bebny, perkusja itp wiadomo, ze takze cala masa instrumentow ale tu robote robia sredniaki i tweetery.

Może Tec SQ6? W sam raz w duże drzwi, jest moc i jakość, i nie kosztuje fortuny.

#57 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 01 styczeń 2011 - 11:36

Mam jeszcze stare Teci SPL 6 HS gdzies w robocie ale to glosniki raczej nie do jakosciowego grania... SQ6 nie znam, co do porownania 155 do 165phase to jednak dwa inne swiaty dla mnie, rev jest delikatnym wooferkiem takie mam odczucia. Moze jak by rev dostal wiecej mocy nie wiem, moze z innymi klockami by to sie zgrywalo inaczej bo to swietny sprzet.
Seasa mam juz dlugo ale jakos go zbytnio nie uzywalem bo nie bylo czasu i mozliwosci, to Seas z Alero o Tomka, ktore startowalo w MP w tym roku, u mmnie potestuje w calych drzwiach jak i w komorze. Seasy zagraja pod msk3000 bo tylko ten piec z moim moze je zasilic. Zreszta chyba wszystkie woofery bede testowal wlasnie pod tym piecem. W nadchodzacym sezonie chce jeszcze pojsc w strone phonix golda serii ms bo to mysle za malo docenione i pewnie malo znane piece, a na swiecie niezadko uznawane za najlepsze konstrukcje w historii. Dlaczego zmiany?? Troche brakuje mi mocy na dole, inne wyjscia jakie chodza mi po glowie to SS HR2 na wooferach, moj ss na sredniakach i wooferach ale mam miliony mysli cos w pewnoscia sie zmieni bo u mnie juz tak zawsze jest. Myslie, ze tak naprawde nigdy auta nie skoncze w tym znaczeniu, ze nie bede kombinowal z nowymi klockami tylko dla wlasnej wiedzy i odczucia tych, ze kockow.

#58 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 10 styczeń 2011 - 23:23

Nie orientuje sie ktos czy pilot PIONEER CD-SR100 bedzie dzialac z ODR'em?? Wiem, ze nie jest to duzy wydatek ale po co wydawac nawet stowke na cos co moze nie bedzie dzialalo...

#59 gregor10

• Użytkownik
  • 304 postów

Napisano 17 styczeń 2011 - 12:20

Nie orietuje sie czy bedzie działało z ODR-em ale CD-SR100 sa to piloty identyczne z starymi , oryginalnymi CXB do starych seri radi pioneera, wiec jesli orietujesz sie że stare CXB działaja z ODR-em to i CD-SR100 beda działać,
Natomiast jesli chodzi o bardziej wyrafinowane pioneery np DEX-P99R musi miec oryginalny pilot aby odpalić w nim DSP( zarowno mały jak i duzy pilot) , reszta funkcji dziala normalnie.
Osobiście myśle że najlepiej jak byś do kogoś podjechał i spróbował czy działa u Ciebie obojetnie jaki CXB na kierownice i wtedy dopiero kupował CD-SR100.

A tak nawiasem to przeczytałem cały Twój temat ,że sprzet niezły to nie musze mówić nawet , natomiast jedno zwróciło moją uwagę -
Twoja wzmianka na temat niedocenianego Pioneera DEH-P9400MP , masz racje wogóle ten model zapomniany jakiś jest w Polsce, a to radio robi wielką robote , wg mnie wieksza niż chociażby CDA-9812,13,15.
Full Activ System DEX-P99R -> HPC 1300-> Black AIR II 10' -> XP640 -> GTS 300 Wired by Kicx&Sinuslive

#60 Piotrsaint

• Użytkownik
  • 587 postów

Napisano 17 styczeń 2011 - 18:04

gregor przesiadlem sie z 15stki na 9400 kiedys i dla mnie byla to roznica na mega plus, pilota "duzego" mam ale przyzwyczajenia mi po 9400 zostaly i jakos tak wygodnie bylo mi z tym pilotem w trasie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!