Skocz do zawartości

Moj fiacik

• Nie możesz odpowiedzieć
361 odpowiedzi w tym temacie

#41 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 18 październik 2010 - 19:15

Wyświetl postUżytkownik MB dnia 18 październik 2010 - 10:15 napisał

To się okaże kiedy w aucie wylądują HT20 od HSK :super:

Ale co racja to racja, sprzęt jest wcale nie najgorszy i radio też by się przydało jakieś nieco bardziej zacne :D

Radyjko zmienie na dużo lepsze ale jeszcze nieteraz(brak funduszy :zalamany: ), ale mam nadzieje że po zmianie na te ht20 bedzie dużo lepiej :super: , chociaż miałem okazje posłuchac ht20 i powiem że dużo wiecej się różnią od esk czy dsk, są dużo delikatniejsze bynajmniej ja miałem takie odczucie, ale każdy może miec inne wrażenie.
Alpine CDA 7998R - DLS A5 - ZAPCO STUDIO 100 - Morel MT-22 - DLS UP2.5 - MP 5.16 - AUDIO SYSTEM HX-10SQ

#42 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 18 październik 2010 - 21:47

tylko zaraz ustaw na korektorze najwyzsze tony na -5, badz -6dB, wtedy idzie jakos posluchac tego radia

zajrzyj do mojego tematu z instalacja, tam mam opisana zmiane radia i wady jego, co bylo powodem jego niezwlocznej wymiany temacik nazywa sie "Hanka od Ricoli"
Poprawny PODPIS
"nie piszmy czegoś o czym nie mamy pojęcia, to że gdzieś dany element słyszałem nic nie oznacza"
"Każdy z użytkowników ma swoje indywidualne wymagania / oczekiwania. Nie można podchodzić do każdego generalizując temat."

#43 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 21 październik 2010 - 17:25

Wyświetl postUżytkownik Ricola dnia 18 październik 2010 - 21:47 napisał

tylko zaraz ustaw na korektorze najwyzsze tony na -5, badz -6dB, wtedy idzie jakos posluchac tego radia

zajrzyj do mojego tematu z instalacja, tam mam opisana zmiane radia i wady jego, co bylo powodem jego niezwlocznej wymiany temacik nazywa sie "Hanka od Ricoli"
Dzieki za info napewno skorzystam z Twej rady
Alpine CDA 7998R - DLS A5 - ZAPCO STUDIO 100 - Morel MT-22 - DLS UP2.5 - MP 5.16 - AUDIO SYSTEM HX-10SQ

#44 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 21 październik 2010 - 21:46

troche tez brakuje w tym radiu basu, ja musialem go podbijac nawet do +9,+10dB
Poprawny PODPIS
"nie piszmy czegoś o czym nie mamy pojęcia, to że gdzieś dany element słyszałem nic nie oznacza"
"Każdy z użytkowników ma swoje indywidualne wymagania / oczekiwania. Nie można podchodzić do każdego generalizując temat."

#45 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 22 październik 2010 - 20:50

Wyświetl postUżytkownik Ricola dnia 21 październik 2010 - 21:46 napisał

troche tez brakuje w tym radiu basu, ja musialem go podbijac nawet do +9,+10dB

Powiedz mi jedno czy te swoje radyjko co masz uważasz za wmiare dobre radyjko(jvc kd-sh1000), bo zastanawiam się nad nim czy kupic, i jestem ciekaw jak po zmianie na nie zagralyby moje hertze esk z tweeterami od hsk,jak myślisz??

#46 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 22 październik 2010 - 21:55

radio jest faktycznie do dynamicznej muzyki, ma wbudowany procesor dzwieku (roznorodnosc ustawien zboczy oktaw, czasowki itp., korektor graficzny, i takie tam) radio nie przebarwia zadnego pasma dzwieku jak to bylo w sony, gdzie mocno ostrzylo tweetery, mialem esk pod jvc kd-g722 i graly naprawde dobrze (nie szpilily w uszy) basu nie brakowalo (bez podbic tylu loud)graly pod samym radio. Mam wic porownanie jak gra sony do jvc na twoich glosniczkach :)

radio jest z najwyzszej serii jvc, osobiscie uwazam je za naprawde dobre radyjko, dobry punkt wyjsciowy do dalszej rozbudowy CA

z cala odpowiedzialnoscia polecam kupno tegoz jvc, mailem porownanie z alpine (jakis wysoki model, nie pamietam juz numeru ale na pewno byla to seria CDA) i alpine w moim uznaniu wypadlo gorzej jakosciowo, jakos plytko gralo, w ustawienia nie wnikalem, ale mi sie nie podobalo. Wiem ze na pewno juz sony nie kupie, pozostane dluzej przy tym jvc, chyba ze nadazy sie okazja do sprzedazy i zarobek, w innym wypadku zostaje umnie :)
Poprawny PODPIS

#47 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 22 październik 2010 - 21:57

Właśnie wymienilem tweetery na ht 20, wydają mi się dużo lepsze niż te co są w zestawie esk,bardziej łagodniejsze, dzwięk bardziej słyszalny, mniej krzykliwy tak jak bylo dotychczas. Na razie jeszcze niemam ich zabudowanych w słupkach, niestety brak czasu. Zdjęcia dodam jak tylko zabuduje słupki. teraz czas na radio(wymiana).

#48 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 22 październik 2010 - 21:58

Wyświetl postUżytkownik kris1981 dnia 22 październik 2010 - 21:57 napisał

teraz czas na radio(wymiana).

zdradzisz marke badz konkretny model??
Poprawny PODPIS

#49 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 23 październik 2010 - 06:14

Własnie chce kupić to samo jvc co Ty masz, kumpel także mi polecal, Sony za bardzo ostrzy gore, dół także niegra zachwycajaco, ciężko je ustawić, a te radyjko co masz jest konkretne. Dzięki za info, kupuje je.:)

#50 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 23 październik 2010 - 09:04

na alleokazja bylo jedno w niskiej cenie, jakis handlarzyna samochodami sprzedaje, wiec moze byc psikus, trzeba uwazac zeby bylo wszystko ok, bo ma dosc niska cene, albo gosc nie zna wartosci radyjka, albo jest jakis feler w nim
Poprawny PODPIS

#51 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 24 październik 2010 - 14:41

Tak jak pisałem czas na zmianę radyjka, jestem szczęsliwym posiadaczem radyjka JVC kd-sh1000 :hurra: Właśnie poustawiałem wszystko w radyjku, jest konkret,dzwiek krystalicznie czysty, tweterki nie sypią piachem po uszach, scena muzyczna naprawdę bardzo dobra, sony którego miałem niech sie kryje , ale niestety niewszystko odrazu. Teraz bede szykowac slupki aby ładnie umiescic tweeterki :hyhy:

Użytkownik kris1981 edytował ten post 24 październik 2010 - 18:08

#52 Gilotyn@

Old School

• SCA Team
  • 2423 postów

Napisano 25 październik 2010 - 07:15

W systemie HSK tweetery były HT25 ;)
Potężny Dźwięk - Sound Quality

#53 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 25 październik 2010 - 08:59

Wyświetl postUżytkownik Gilotyn@ dnia 25 październik 2010 - 07:15 napisał

W systemie HSK tweetery były HT25 ;)

A w którym były ht20, i pytanko drugie sam robiłeś panele drzwiowe(tashki) u siebie czy zamawiałeś aby glosniki wyciągnąc przed tapicerke.

#54 Gilotyn@

Old School

• SCA Team
  • 2423 postów

Napisano 25 październik 2010 - 12:11

Wyświetl postUżytkownik kris1981 dnia 25 październik 2010 - 08:59 napisał

A w którym były ht20
też w systemie HSK ;)

Panele to mój pomysł i wykonanie ;)
Potężny Dźwięk - Sound Quality

#55 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 25 październik 2010 - 17:49

Tez pomyśle nad tym dziś lub jutro kupuje zywice, i wszystkie niezbędne rzeczy do zrobienia slupkow pod twetery, zobaczymy jak to wyjdzie, na następnym spociku będzie się czym pochwalić :)

#56 MB

• Użytkownik
  • 744 postów

Napisano 25 październik 2010 - 21:45

Po wstępnym odsłuchu na nowym radyjku, muszę powiedzieć że brzmienie uległo naprawdę ogromnej poprawie, nareszcie system zaczął "grać", a to co najbardziej mnie zaskoczyło to fakt że ten 1,5kw kolos w bagażniku nawet nadaje się do słuchania :wink:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

#57 kris1981

• Użytkownik
  • 582 postów

Napisano 25 październik 2010 - 22:37

Oto moje cudeńko, które daje niepowtarzalny dzwięk i wrażenia w moim aucie, jestem wszoku gdy zobaczyłem że sub, który jest w aucie można tak dobrze zestroic z systemem przednim,wszystko gra bardzo jakościowo na wysokim poziomie.Sub gra z kulturą, niegubi sie przy muzyce,nierzuca mięsem,zaznaczając że sekcja bucząca ma 1,5Kw RMS,gdzie dostaje mocy 1,6kw. Całośc prezentuje sie nieziemsko, ale to jest dopiero przedsmak tego.Tak jak mówiłem w tym tygodniu zabieram się za slupki w moim aucie,materiały mam wszystkie do zrobienia słupków. Zdjęcia oczywiscie wrzuce.

Oto moje cudeńko, które daje niepowtarzalny dzwięk i wrażenia w moim aucie, jestem wszoku gdy zobaczyłem że sub, który jest w aucie można tak dobrze zestroic z systemem przednim,wszystko gra bardzo jakościowo na wysokim poziomie.Sub gra z kulturą, niegubi sie przy muzyce,nierzuca mięsem,zaznaczając że sekcja bucząca ma 1,5Kw RMS,gdzie dostaje mocy 1,6kw. Całośc prezentuje sie nieziemsko, ale to jest dopiero przedsmak tego.Tak jak mówiłem w tym tygodniu zabieram się za slupki w moim aucie,materiały mam wszystkie do zrobienia słupków. Zdjęcia oczywiscie wrzuce.

Załączone pliki

Użytkownik greg-si edytował ten post 20 grudzień 2010 - 22:21

#58 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 26 październik 2010 - 13:34

niemal identyczne jak moje :P moje ma czarna ramke :)
Poprawny PODPIS

#59 MB

• Użytkownik
  • 744 postów

Napisano 26 październik 2010 - 13:52

Też Ci tak ciężko chodzi enter?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

#60 Ricola

• Użytkownik
  • 957 postów

Napisano 26 październik 2010 - 13:57

nieee, u mnie wszystko lekko, normalnie chodzi, bez jakichkolwiek wduszen ponad miare.
Enter tak tylko chodzi, czy wlaczanie i wylaczanie tez?? jest to na jednym guziku wiec tak samo byc powinno, jesli nie to wina oprogramowania
Poprawny PODPIS

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!